Hudpleje og anti-age: Vil du have yngre hud, skal du kende dette kosttilskud
© Anna Stokland

Vil du have yngre hud, skal du kende dette kosttilskud

Der findes én skurk, som er endnu værre for din hud end solens stråler. Heldigvis kan den negative effekt på hudens aldring bremses med et kosttilskud

De første små linjer og rynker dukker for manges vedkommende op i slutningen af tyverne. Her kan man enten vælge at lade naturen gå sin gang, eller vælge at investere i hjælp, som holder rynkerne på afstand.

Hvis du er interesseret i sidstnævnte, skal du stifte bekendtskab med effekten af ekstraktet pycnogenol.

Psst ... Akne er ikke altid kun forbeholdt teenagehud, og her får du de bedste tips til at bekæmpe voksen akne

Pycnogenol er et ekstrakt fra barken på pinjetræer, der er stopfyldt med antioxidanter, kollagen og elastin, og som har vist sig at have en modvirkende effekt på de ældende skader, forurening kan give huden.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Dr. Krutmann ved European Institute of Pollution Ressearch i Tyskland, udgør forurening en større skade på din huds evne til at danne nye hudceller end solens UVA-stråler. Forurening kan altså både irritere huden og starte dens aldringsprocesser før tid.

Undersøgelserne viste desuden, at pycnogenol havde en særligt effekt på skaderne fra forurening, hvilket ledte til en smukkere og yngre udseende hud.

Resultatet blev konkluderet på baggrund af en undersøgelse af 20 kvinder, som hver dag i 12 uger tog et tilskud af 75 miligram pycnogenol. Efter de 12 uger, var kvindernes hud både blevet mere spændstig og bedre fugtmættet, ligesom hudens indhold af hyaluronsyre var steget, hvilket betød, at man kunne se en markant forbedring af hudens udseende.

Leder du efter et effektivt middel imod tørhedslinjer, rynker og aldringstegn, var det måske værd at prøve et kosttilskud bestående af pycnogenol?

MERE FRA COSTUME