Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tandpasta på urenheder: Virker det? © Anna Stockland / Thakoon SS17

Virker det at bruge tandpasta på urenheder?

Få endeligt svar på, om det hjælper at smøre den skrappe blanding i ansigtet, eller om tandpasta kun er egnet til tænderne

Vi er nok ikke de eneste, som har hørt, at tandpasta skulle mindske de irriterende urenheder.

Som resultat af dette er mange fra tid til anden nok gået i seng med blå-hvide plamager i ansigtet i et forsøg på at reducere urenhedernes levetid.

Men virker det egentlig at bruge tandpasta på urenheder? Vi har sat os for at enten be- eller afkræfte myten en gang for alle, og har i den forbindelse allieret os med hudterapeut Madeleine Olsson fra Akademikliniken i Malmö.

Psst ... Sådan slipper Kendall Jenner af med sine urenheder

Ifølge Madeleine Olsson er der slet ingen tvivl om, hvorvidt tandpasta har en positiv effekt i kampen mod urenheder:

“At tandpasta skulle fjerne bumser er en gammel og outdated myte. Det udtørrer blot bumsen på overfladen og kan også virke irriterende på huden. Hvis huden udtørres, så kan du være uheldig, at huden reagerer ved at producere mere talg. Tandpasta er til at børste tænder med og intet andet,” fortæller hudterapeuten.

Hun anbefaler, at man istedet investerer i et godt hudplejeprodukt:

“Jeg anbefaler, at man anvender et produkt med salicylsyre – også kaldet BHA. Eksempelvis Akademiklinikens Pure active serum, der opløser urenheder med dens antibakterielle egenskaber. Den går i dybden uden at irritere huden.

Jeg bruger den selv til at slippe hurtigt af med bumser. Påfør den direkte på urenheder om aftenen, og rens din hud som sædvanligt næste morgen.”

Opsummering: Myten om tandpasta som urenhedsdræber er hermed afkræftet!

MERE FRA COSTUME

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev