I mit toiletskab: Josefine Ekstrand

Kvinden bag konceptbutikken Say-store & Brewery, Josefine Ekstrand, fremviser sit toiletskab og deler sit tip til en powerdrik, der gør underværker for både dit indre og ydre

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
1 / 10

I Josefines toiletskab

“Mit navn er Josefine Ekstrand, og jeg ejer sammen med min mand Emil konceptbutikken Say-store & Brewery beliggende på Nørrebro, Jagtvej nummer ni.

Sammen bor vi i en lejlighed på Nørrebro med vores lille søn Leopold.

Jeg er uddannet Cand.design fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole med speciale i visuel kommunikation.

I vores butik har vi fokus på nye mærker, der tager udgangspunkt i en bæredygtig tanke. Det kan betyde alt lige fra selve produktionen til produkter, der er udviklet lokalt eller i et meget begrænset oplag.

Vi udvikler selv flere af vores egne varer, herunder t-shirts, babytøj, interiør m.m. Mest af alt går vores kræfter på at udvide vores mikrobryggeri, hvor vi udvikler kombucha og både sælger direkte fra vores butik og engro.

Say er vores legeplads, der hvor vi gør det, der føles rigtigt, og hvortil vi afprøver vores idéer og drømme.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
2 / 10

Hud

“Jeg er overvejende ‘gør det selv’ beauty-typen med ‘øko-børge’-tendenser og kan sagtens bruge en halvdag hos min lokale øko-mand på Nørrebrogade og købe mig fra hus og hjem i helseprodukter til krop og sjæl.

Dog må jeg indrømme, at jeg er dullet nok til at have prøvet alverdens produkter og stensikkert også en del semi giftige nogen af slagsen til ansigtet. Hvem ved, måske kunne det rigtige produkt lige give mig ét års manglende søvn tilbage i ansigtet.

Et godt (ikke giftigt) bud er en lille sugekop fra SARD, jeg bruger i ansigtet. Det kaldes sugekopterapi, og det sætter gang i blodcirkulationen og øger elastin og collagen produktionen i vævet. Min lille sugekop-ven kan i hvert fald få hævede øjne, der hænger nede under fodsålerne og op igen.

Jeg er også glad for rigtig mange af REN’s produkter – i særdeleshed deres serum Hydra-Calm Youth Defence Serum, og om vinteren bruger jeg altid deres fede creme REN Vita Mineral Emollient Rescue. Så kan frost og kulde bare komme an!

Øjencreme er mig en gåde! Her mangler jeg stadig virkelig at finde noget, der kan noget.

Udover det er jeg kæmpe fan af apotekermærker og er slavisk bruger af Avène Thermal Spring Kildevand.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
3 / 10

“Hvis jeg synes, jeg skal flotte mig lidt ekstra, hiver jeg nærmest alt ned fra hylderne af det franske mærke Caudalíe. Når først man har prøvet deres mist eller BB creme, så kan man ikke gå tilbage.

Min krop eksfolierer jeg næsten hver eneste gang, jeg går i bad bare med en lille handske og en god sæbe. Jeg er i øjeblikket rigtig glad for håndlavede sæber uden en masse udefinerbare tilsætningsstoffer. Her tester jeg i øjeblikket vores egen kombucha sæbebar, som vi er i færd med at udvikle.

Hvis den skal have én over nakken i forhold til selvforkælelse, så laver jeg et fodbad. Her tilsætter jeg vores egen SAY blanding af epsom-salt og lavendel. Epsom-salt er egentlig ikke salt men et magnesium, der virker udrensende.

Jeg læste engang, at 20 minutter i et epsom-karbad næsten svarer til en tre-dages faste, og at Hollywood-stjernerne tager en tur inden den røde løber. Jeg drømmer om et karbad, men det tillader vores tændstikæske-lignende Nørrebro-toilet desværre ikke.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
4 / 10

Største beauty-besættelse

“Jeg er for nyligt blevet svært glad for rødt ler, for eksemepel Moroccan Red Clay fra Cosmos Co eller H&M, der også har deres version til nærmest ingen penge. Nok ikke den mest øko, men den er faktisk supergod!

Siden min graviditet har jeg døjet med noget irriterende hormon halløj omkring hagen, og jeg tror, jeg har været nærmest alt igennem af produkter, læger og så videre. Det eneste, der indtil videre kan få det til at blusse ned, er min egen ansigtsmaske. En blanding af rødt ler tilsat kombucha (i stedet for vand).

Rødt ler skulle eftersigende have en antiseptisk samt en antibakteriel effekt, hvilket betyder, at den er rigtig god til betændelsestilstande og infektioner i hudcellerne. Hvis jeg er helt vild, så giver jeg mig selv et kamille dampbad, på med masken og afslutter med min egen facemist lavet på kombucha og MSM-pulver.

Rødt ler kan vist også bruges i forbindelse med bekæmpelse af tandkødsbetændelse og halsbetændelse, hvor du bruger det som mundskyld.

Så langt er jeg ikke nået, men jeg har til gengæld nogle års erfaring i at lave min egen tandpasta. Det er intet mindre end genialt, nemt og så virker det! En blanding af kokosolie, natron og mynte dråber – voilà, så er der rene bisser og stensikker mundhygiejne for alle pengene.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
5 / 10

Makeup

“Jeg er nok mere packaging og accessories-nørd, når det kommer til makeup. Lækre toilettasker fra for eksempel Underprotection og flotte farverige neglelakker. Jeg bruger ganske enkelt ikke rigtig tid eller penge på makeup. Jeg går ud fra et rimeligt enkelt tema, der handler om, hvad jeg synes mit ansigt kan magte, og hvordan jeg kommer til at se mest mulig naturlig og gennemfugtet ud.

Jeg erhverver mig derfor gerne BB-cremer, da det giver lidt kulør, dækker rødmen, men stadig ikke dækker mine fregner. Det kan sagtens være noget fra & Other Stories og deres makeup-garderobe. Solskinspudder synes jeg også er rigtig godt til at give huden et pift af ferieglød. Og så ellers bare masser af highlighter på kindben og øjne.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
6 / 10

“I virkeligheden bruger jeg nok mine smykker lidt som makeup. Jeg elsker smykker og med fire huller i hvert øre, er der ikke grænser for, hvor meget bling jeg kan tilføre mit udseende. Særligt smykker fra de danske smykkedesignere Malene Glintborg, Albrecht & Vera, Sophie Bille Brahe holder jeg meget af. Jeg har også mine vintage smykker og yndlingskøb fra New York, hvor min veninde Sunniva og jeg gik amok på et engro udsalg.

Fingerringe, armbånd og halskæder – bare på med det, både til hverdag og fest.

Når det så er sagt, så har jeg tænkt mig at bruge rub og stub på New Yorker mærket Glossier! De shipper ikke til Danmark endnu, hvilket er ved at drive mig til vanvid. Deres visuelle univers og indpakning har fået mig med på holdet og givet mig lyst til at købe mig fattig i alle deres produkter.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
7 / 10

Hår

“Jeg vasker hår cirka hver anden dag, og hvis jeg orker eller skal noget fancy, så skyller jeg håret efter med kombucha eller almindelig eddike. Det får lige skyllet den værste kalk ud af håret og giver lidt mere glans til lokkerne.

Sandheden er, at jeg ofte skifter shampoo og i lang tid ikke har været trofast overfor hverken hårmærker eller frisør. Det er tit bare endt med en 'family size' dunk fra Urtekram til hele huset. Dog skete der fornyligt noget magisk. Jeg blev nemlig introduceret til mærketI Love Eco Essentials, og hold nu op det er lækkert. Deres balsam dufter så godt, at jeg ville ønske det var en parfume, jeg kunne iføre mig hver dag. De er ”ko på den fede måde, hvor shampooen faktisk gør håret blødt og dufter skønt.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
8 / 10

Duft

“Jeg er simpelthen så glad for at dufte af Narciso-Rodriguez og helst duften Essence!”

Træning © Josefine Ekstrand
9 / 10

Træning

“Jeg træner sammen med min mand, når vi lige ser snittet til det, og ellers giver jeg den fuld gas med en omgang brystsvømning i den lokale svømmehal.

Som mor og iværksætter er det med rutiner lige pt. kun forbeholdt min søn og hans spise- og soverutiner. Dagene i mit liv kan i øjeblikket starte i øst, ende i vest, og derimellem er der for travlt.

Jeg drømmer stadig om at blive hende ‘den hotte yoga mor’, men hun er ikke rigtig kommet frem i mig endnu.

Jeg er heldigvis så heldig at have giftet mig med en mand, der er kropsterapeut, og som jævnligt giver mig behandlinger i form af Body-SDS og BB (Bevidsthed Berøring). Det giver ikke just konditallet baghjul, men det afstresser mig meget og giver mig mod på alle livets mange udfordringer. Derudover meditere min mand dagligt, og dét er en rutine, jeg misunder, og som jeg ønsker at gøre kunsten efter.”

I mit toiletskab: Josefine Ekstrand © Josefine Ekstrand
10 / 10

Bedste skønhedstip

“Som udøvende kombucha brygger/drikker er det svært andet end kun at opfordre alle til at drikke en masse kombucha!

Kombucha har en række egenskaber, der er helt fantastiske for dit indre (og dermed ydre). Kombucha er fermenteret sort eller grøn te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer også kaldet SCOBY (= symbiotic culture of bacteria and yeast) arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer. Kombucha er en episk drik, der indeholder vitaminer, aminosyrer og bakteriekulturer, som alle styrker tarmen.

Et andet vidunder middel er MSM-pulver. Det er noget, jeg har indtaget i lidt over et år, og det er helt fantastisk for hud, hår og negle. Jeg er ikke beriget med verdens tykkeste hår og efter en omgang amning, tabte jeg nærmest hele molevitten. MSM retter op på det hele og kickstarter virkelig projekt Hollywood-hår! Mit råd er go get it! Køb det i pulverform, det kan kroppen bedre optage end kapsler. Det smager helt forfærdeligt, men det virker.

Jeg blander det også i min egen facemist sammen med kombucha, da MSM-pulveret også kan optages via huden – og dét er altså en rigtig god lille sag for sart hud, der trænger til lidt hjælp.”

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev