I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen

Vi har besøgt Second Females chefdesigner, Lærke Nikolajsen, som deler sine yndlingsdufte og største skønhedshemmelighed

I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen © Petra Kleis
1 / 6

31-årige Lærke Nikolajsen er chefdesigner hos Second Female, og i en travl hverdag vinder de enkle skønhedsrutiner.

Vi har besøgt hende i huset i Emdrup, hvor hun bor med sin mand og datter (og med endnu en på vej), til en snak om multifunktionelle produkter, en sund kost og et dyp i havet.

I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen © Petra Kleis
2 / 6

HVORDAN HOLDER DU DIN KROP SUND?

“I mange år har jeg løbet to til tre gange om ugen, og så tænker jeg meget over, hvad jeg spiser. Jeg vil helst spise økologisk og går op i, at det er gode og gerne lokale råvarer. Min kost skifter med årstiderne, og jeg nyder virkelig at have min egen lille køkkenhave, hvor der er både bær, jordskokker, kål og gulerødder. Dog er jeg ikke hellig, og jeg elsker kage, kaffe og chokolade. Det handler om at finde en balance og huske på, at det, der kommer ind, også afspejler, hvordan du ser ud.”

“Jeg foretrækker at spise mig til mine vitaminer fremfor at tage kosttilskud, og så nærer jeg huden både inde- og udefra med olie.”

I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen © Petra Kleis
3 / 6

HVILKET PRODUKT KAN DU IKKE UNDVÆRE TIL DIT HÅR?

“Jeg bruger ikke stylingprodukter til håret og lader det altid bare lufttørre, men jeg kan ikke undvære Baby jojoba olie fra Apotekets. Den redder mine spidser og gør mit hår sundere og mere glansfuldt at se på.

Det er egentlig en, jeg køber til min datter, men jeg har fundet ud af, at den også er virkelig god i mine hår-spidser. Jeg kommer den i vådt hår, og den hverken fedter eller gør håret tungt.”

“Velplejede fødder er indbegrebet af sommer. Neglelakken er vandbaseret og det tætteste, man kommer på en naturlig neglelak.”

I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen © Petra Kleis
4 / 6

HVAD ER DIN FAVORIT-DUFT?

Blanche fra Byredo er en favorit, som jeg efterhånden har købt rigtigt mange gange. Den er let og frisk.”

“Jeg bruger altid kun et enkelt pift for at undgå, at duften ankommer før mig.”

HVORDAN FORKÆLER DU DIG SELV?

“Min største forkælelse er en løbetur eller et dyp i havet. Min familie har sommerhus både ved Kandestederne ved Skagen og på Mols, og næsten hver gang jeg er der, hopper jeg i havet efter en løbetur.

En gang imellem får jeg renset huden i dybden hos Line Friis fra skønhedsklinikken Dare to Care, og jeg føler mig altid som et lidt bedre menneske, når jeg kommer ud derfra.”

I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen © Petra Kleis
5 / 6

HVORDAN PLEJER DU DIN HUD?

“Mine rutiner er meget enkle. Jeg renser min hud med Micellar water fra Bioderma og masser af vand og bruger en ansigtscreme både morgen og aften. Hvis jeg har tid eller føler, min hud har brug for lidt ekstra, forkæler jeg den med et serum eller en ansigtsolie. Et par gange om ugen vasker jeg den med renseskummet fra Rudolph Care, og så er jeg netop begyndt at bruge tørbørsten til ansigtet fra Karmameju, men kun i weekenderne, hvor jeg har lidt mere tid. Min hud er ukompliceret og har altid været det, så jeg sørger bare for at give den fugt og solfaktor i sommerhalvåret.”

HVAD ER DET BEDSTE SKØNHEDSTIP, DU HAR FÅET?

“Drik masser af vand, og pas på solen. Jeg vil hellere være bleg end en rynket rosin.”

HVAD ER DIN STØRSTE SKØNHEDSHEMMELIGHED?

“Min CC-creme fra koreanske Erborian (forhandles hos Sephora), der giver huden både glød og en anelse farve og gør den mere jævn at se på. Og så indeholder den solfaktor.”

I mit toiletskab: Lærke Nikolajsen © Petra Kleis
6 / 6

HVILKE TRE PRODUKTER HAR DU ALTID MED I TASKEN?

“Jeg rejser meget med mit arbejde og har altid Body balm fra Rudolph Care med i tasken. Den er multifunktionel og redder både trætte øjne, tørre hænder og hårspidser. Jeg har også en rød læbestift med – den kan gøre selv en strikbluse klar til en middag i byen – og så selvfølgelig en tandbørste.”

Mascaraen fra Nilens Jord har været en favorit i flere år. Den er nem at arbejde med og giver lange vipper, der er naturlige at se på.”

Golden kiss body oil fra Rudolph Care giver en smuk glød både sommer og vinter. Jeg går ikke med så meget makeup, og så er det fint at give kroppen lidt glød. Deodoranten fra Kiehl’s er fantastisk og en af de ting, jeg altid køber, når jeg rejser. ”

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev