Øjenvipper
© Anna Stokland

Kan denne olie give længere vipper?

Den prisvenlige oile er blevet ekstremt populær, fordi flere påstår, at den giver vipperne vokseværk på helt naturlig vis.

Hvor brynene løbende ændrer form alt efter modens fremherskende æstetik, må vores vippeideal menes at være konstant, da det oftest er centreret omkring lange, tykke vipper. Her er mascara den nemme genvej til lange vipper, men vil du have en mere permanent effekt, skal der andre hjælpemidler til. Der findes efterhånden et hav af produkter, som, på trods af vores individuelt disponerede hårvækst og unikke genpulje, kan være med til at fremme lange vipper ved at forlænge vippehårets vækstfase eller styrke hvert enkelt vippehår. Det kan blandt andet ske ved hjælp af effektive vippeserummer, og ifølge internettet på helt naturlig vis med denne olie.

Castor oil

… også kendt som ricinusolie på dansk, har fået fornyet opmærksomhed i skønhedsverdenen, fordi flere, både mærker og private brugere, skriver om oliens effekt på bryn og vipper.

Olien skulle give de tynde vippe- og brynhår vokseværk efter et par ugers brug. Ricinusolie presses af bønner fra tropeplanten Ricinus Communis og har længe været brugt til at fugte huden, men begynder nu også at snige sig ind på bryn- og vipperhår. Det skyldes blandt andet oliens høje indhold af omega 9-fedtsyrer, der giver pleje til de tørre vipper, som derved bliver stærkere, sjældnere knækker og vil være tykkere og mørkere at se på.

Herhjemme kan du blandt andet købe ricinusolie fra mærket Naturligolie, hvor de også skriver om oliens evne til at styrke hårvækst og give en tykkere hårkvalitet til vipper, bryn og håret på toppen af hovedet.

Helt naturlig

Fordelen ved olien er, at den er billigere end andre hårvækstprodukter, og at den kan fås økologisk. Den er desuden multifunktionel, da den også kan bruges i hovedbunden til at fremme hårvækst her eller smøres på kroppen, når huden trænger til fugt.

Sådan gør du

Skal vipperne have et fugtboost med ricinusolie, skal den påføres med en ren vatrondel langs den øverste vippekant. Olien skal smøres på hver aften, og du kan med fordel give øjenbrynene en tur, så de også kan nyde godt af olien. Får du olie i øjet, kan det godt føles lidt ubehageligt, og her er det bedste råd at skylle efter med vand.