© Marie Thomsen

Makeup-artisten: Disse eyeliner tricks skal du kende

Makeup-artist Marie Thomsen stod for den neongrønne eyeliner hos Helmstedt under modeugen. Få hendes tricks til, hvordan du skaber looket derhjemme.

“Helmstedt er altid meget legende i sit udtryk, og jeg ville gerne skabe en følelse af, at der var brugt en posca tusch langs vippekanten. Det var der dog selvfølgelig ikke. Looket er grafisk, sexet og skaber en modvægt til kollektionen, der er langt mere eventyrlig i det.

Ideen til den grønne eyeliner opstod samme dag, som vi skulle teste looket til showet. Jeg sad med Byredos mascara, der er så smuk og anderledes i sin neongrønne emballage. Og fordi der er en del grønt i kollektionen, passede farven helt perfekt. Det var dog ikke helt nemt at finde den rigtige neongrønne farve – den er mættet og uden shine, og jeg endte med at måtte bestille et lille lager hjem fra udlandet. Nu brugte vi neongrøn til Helmstedt, men looket kan skabes med en hvilken som helst farve.”

Marie Thomsen, Makeup-artist

© Marie Thomsen

Sådan skaber du looket:

  1. "Kom en neutral pudder på dine øjenlåg inden du lægger eyelineren. Det får den til at holde bedre. Læg pudder op til globelinjen, eller lidt over."

  2. "Brug en lille flad pensel med en rund ende til at komme farven på med. Det gør det nemmere at få eyelineren ens i begge sider, hvilket er vigtigt for et grafisk udtryk. Kom eyeliner på penslen, og start ved øjenkrogen. Mal langs vippekanten til midten af øjet - og gør herefter det samme men fra den anden side. Ret til med de helt små vatpinde med en anelse micellar-water på."

  3. "Kom en brun øjenskygge under den nederste vippekant. Det rammer øjet ind, og gør det mere sexet og mindre club kid. Den må gerne fylde - på Helmstedt var den brune øjenskygge mindst en halv centimeter bred. Slut af med mascara på de øverste vipper. Start med et enkelt lag, og brug derefter eventuelt en lille børste til at fylde farven ud mellem vipperne."