Gelenegle: Vil det redde eller ødelægge dine negle?

Er gelenegle den bedste løsning, hvis lange stærke negle i smukke nuancer står øverst på ønskelisten? Læs om fordele og ulemper, når vi guider til den populære gele-manicure. 

AW20B-Rojas-348

Gelenegle hvordan og i københavn

© Anna Stokland

Gelenegle skulle være vejen til flottere og stærkere negle på lige fod med kunstige akrylnegle eller den populære shellac-manicure. Dog har gelenegle fået ry for at være den mest slidsomme neglebehandling. Derfor præsenterer vi dig nu for både fordele og ulemper ved den blanke gele-manicure.

Hvad er gelenegle?

Gelenegle består ikke overraskende af gele, som lægges ovenpå din egen negl. Det ekstra lag gele forstærker din negl, så den bedre kan holde til slag, som normalt ville slide eller knække den. Ofte bliver akrylnegle og gelenegle forvekslet, da de ligner hinanden, men laves på forskellige måder.

Den største forskel er materialet, som lægges på neglen, og at gelenegle først tørrer, når de kommer under en UV- eller led-lampe. Derfor har din negletekniker længere tid til at arbejde med geleen end med akryl, som begynder at tørre, idet det lægges på neglen – lidt ligesom almindelig neglelak. Det er også grunden til, at det er nemmere for din negletekniker at lave fine mønstre i geleen end for eksempel i akryl.

Gelenegle kan desuden laves i præcis den længde, du ønsker, og er derfor både til dig, som ønsker korte negle og dig, der er ude efter at få forlænget din egen negls længde, hvor for eksempel shellac kun kan bruges til holdbar farve, men ikke til at forlænge neglen som gele og akryl.

Hvorfor vælge gelenegle?

Fordelen ved gelenegle er, at de ligesom andre former for kunstige negle giver et beskyttende værn, som gør det muligt at have lange negle, uden at de knækker. Dog er gele endnu mere modstansdygtigt end for eksempel shellac, da det lægges i et tykkere lag. Derfor vil gele også give en mere modstansdygtig negl, selv hvis du ikke vælger at forlænge længden på egen negl, men bare vil holde dem naturligt korte.

Gelenegle giver også en smuk blank overflade, og de kan laves i alle de længder og former, du ønsker. Du kan desuden få lagt gelenegle i alle regnbuens farver, da geleen kommer i samme farveudvalg som almindelig neglelak. Gelenegle kan desuden tåle, at du lægger din egen neglelak ovenpå og fjerner den igen, da det ikke ødelægger den underliggende gele. Du kan dermed give dine gelenegle forskelligt udtryk, alt efter hvilke neglelakker du lakerer med efterfølgende.

En gelemanicure kan holde i flere uger modsat en lagt med almindelig neglelak, som kan skalle af eller blive ridset efter bare en eller to dage.

Ulempen ved gelenegle?

En ulempe ved gelenegle er først og fremmest prisen, da det i gennemsnit koster omkring 700 kroner i København at få lavet gelenegle. Denne takst kan variere landet over, men de er oftest en del dyrere end shellacnegle, der kan koste alt fra 200 til 450 kroner.

Ulempen er desuden, at de på sigt kan slide dine naturlige negle. Det skader ikke dine negle at få lagt geleen, men faren for skader øges, når geleneglen skal fjernes. Her skal nemlig først files i overfladen, så acetonen efterfølgende bedre kan få fat, når neglene pakkes ind i vatrondeller vædet med acetone. Dernæst skal neglene suge acetonen til sig i omtrent et kvarter, hvorefter man forsigtigt kan vippe geleen af med en træpind. Denne proces kan gøre din egen negl mere slidt, da det påvirker neglens overflade.

Det er også grunden til, at gelenegle har fået ry som at være mere slidsomme, men får man fjernet dem nænsomt, slider gelenegle ikke mere end shellac eller akryl. Derfor rådes det også til, at du får fjernet geleneglene af en professionel, frem for selv at begynde at kradse i geleneglen eller endnu værre: hive den af neglen, hvis geleen har løsnet sig.

Hvad skal du huske, efter du har fået lavet gelenegle?

  • Vil du forlænge livet på dine gelenegle, skal de varme bade holdes på et minimum. Varmt vand er nemlig geleneglenes værste fjende, da de kan få geleen til at løsne sig fra din rigtige negl. Husk derfor også altid at bruge gummihandsker, når du gør rent og vasker op.
  • Du må ikke pille i de løsrevne kanter på geleneglen eller begynde at rive dem af selv, da det vil ødelægge overfladen på din egen negl.
  • Husk at give dine hænder og neglerødder masser af fugt. Gør det til en vane at smøre med negleolie flere gange om dagen, og husk også at fugte, når geleneglene er blevet fjernet, da processen med acetone er meget udtørrende for negle og neglerødder.