Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Getty Images

Sådan får du smukke vipper

Hvem vil ikke gerne have lange og fyldige vipper? Costume guider dig til, hvordan du får perfekte vipper

Plej dine vipper

  • Makeup og øjenmakeupfjerner slider på dine vipper og udtørrer dem, og det kan de naturligvis ikke lide. Derfor er det en god idé at forkæle dem med en plejende mascara et par gange om ugen.
  • Du har hørt det før, men vi siger det gerne igen: Sov ikke med mascara. Det øger nemlig sandsynligheden for, at dine vipper knækker.

    Sådan lægger du mascara

  • Sørg for at fjerne rester fra tidligere makeup, før du lægger mascara. Brug gerne en vippetang, for det åbner dine øjne og får dem til at virke større. Klem ikke for hårdt med tangen, for det kan give dine vipper et unaturligt knæk. For det bedste resultat kan du varme din vippetang med en føntørrer og derefter bøje vipperne svagt i et minut. Husk, at du skal bruge vippetangen, før du lægger mascara - ellers kan dine vipper knække.
  • Påfør mascaraen med en zigzag-bevægelse, så du undgår sammenklistrede vipper. Læg først et lag mascara på det ene øje og derefter et lag på det andet øje. Giv så det første øje endnu et lag og til sidst det andet øje. På denne måde får dine vipper fylde, uden din mascara klumper.
    Holdbarhed
  • Tre måneder er anset som normal levetid for en mascara, men skift den gerne ud før, hvis den virker tør og gammel.
  • Når du lægger mascara, skal du undgå at pumpe børsten op og ned, fordi det udtørrer din mascara.

Genbrug
Der er ingen grund til at smide mascara-børsten væk, selvom du skifter mascara. Du kan nemlig bruge børsten til både dine vipper og bryn. Smart. Men husk at vaske den først.