© chanel

Mød makeupartisterne, der skaber fremtiden for Chanel

Skønhedsredaktør Marie Hindkær var med Chanel i Cannes, da det nye koncept Cometes Collective blev præsenteret.

Igennem mine efterhånden mange år som skønhedsredaktør og beauty-entusiast er der få brands, der har imponeret mig som Chanel. Det franske modehus skaber tendenserne - også inden for makeup - hvilket blot understreges af konceptet, Cometes Collective, et fællesskab af nye talenter indenfor makeuppens verden. Et fælleskab af kvindelige makeupartister, der kommer til at skabe de næste tendenser indenfor makeup – i en smuk forening af innovation og tidløshed.

I forrige uge var jeg inviteret med til Cannes af Chanel, hvor konceptet blev præsenteret. Selve eventen fandt sted i Villa Navarra i Le Muy - en
imponerende privat villa tegnet af arkitekten Rudy Ricciotti for galleristen Enrico Navarra - og som i dag huser en kunstsamling med ikoniske værker af blandt andre Keith Haring og Basquiat. Her blev alle gæsterne taget med på en rejse ind i farvernes, kunstens og naturligvis makeuppens forunderlige verden - præsenteret af Chanel og makeupartisterne Ammy Drammeh, Cécile Paravina og Valentina L, der alle tre har joinet Chanels Cometes Collective som Global Creative Makeup Partners.

Deres rolle? At skabe nye ikoniske produkter. At skabe sæsonens makeup-kollektioner, og at kreere de makeuplooks, der ses i både kampagner og på Chanels catwalk.

Makeupartisterne Cécile Paravina, Ammy Drammeh og Valentina Li, der er udvalgt til Chanels Cometes Collective.

"Vær ikke bange. Begræns ikke dig selv ud fra, hvad trends og andre synes er rigtigt. Følg dine instinkter, leg, og hav det sjovt!" Ordene er spanske Ammy Drammehs og understreger måske netop, hvorfor hun er en af de tre udvalgte talentfulde makeupartister til Cometes Collective. Står det til hende skal makeup føles ukompliceret og fri, og kigger man nærmere efter, er der finesser og detaljer i hendes makeup, der gør den helt unik. En tilgang, der i øvrigt går helt i tråd med Gabrielle 'Coco' Chanels revolutionerende måde at designe på.

Franske Cécile Paravina studerede på den anerkendte Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen, inden hun besluttede sig for at blive makeupartist – og netop baggrunden som designer kommer tydeligt til udtryk i hendes stil. En kærlighed til farver, interessante teksturer og rene linjer kendetegner hendes arbejde, der er alt andet end mainstream. "Min intension er altid at give, og at inspirere," forklarer hun.

Cometes Collectives Ammy Drammeh, Cécile Paravina og Valentina Li udstillede til eventen deres største inspirationskilder, der blandt andet inkluderede kunstværker, bøger, og en paryk.

© chanel

Kinesiske Valentina Li blev en del af Cometes Collective takket være sin finurlige, eksperimenterende og kunstneriske tilgang til makeup – som hun selv beskriver som en "lang rejse og flirt mellem hendes drømme, notesbøger, tomme lærreder, der venter på at blive malet og ikke mindst gennemsigtighed." Vand og særligt farven blå er evige inspirationskilder for Li, hvilket også tydeligt kommer til udtryk i hendes arbejde, hvor masser af shine og stærke farver går igen. Ligesom farven blå er farven på hendes hår, hendes øjne og neglelak.

En installation af farver. Inde i poolhuset blev vi sendt på opdagelse i Chanels fem ikoniske farver: sort, hvid, beige, rød og guld.

© chanel
© chanel
© chanel

'Color is an Idea'

Chanel lancerer sine første Cometes Collective kollektioner i januar 2024. Jeg glæder mig allerede.