© Zara

Ny DIY-manicure hitter online

Mange er vilde med metoden, der gør det lettere end nogensinde at få lige så flotte negle derhjemme, som hvis du havde været forbi en professionel negletekniker.

Lakerede negle og nail art har nydt stor popularitet de seneste par år, hvilket blandt andet kan ses på Instagram, hvor billeder af flotte negle følges med stor interesse af alverdens negle-entusiaster. Og nu er en ny negletrend begyndt at florere online. Den tager udgangspunkt i en ellers uddød neglekunst, som nu er tilbage i en ny og forbedret udgave. Det er gode nyheder, fordi metoden giver flotte negle og hverken kræver øvelse eller fingerfærdighed.

Press on-negle

Ovenstående giver dig måske associationer til knap så heldige negle-look fra 90’erne. Glem de dårlige minder – press on-neglen anno 2020 er langt bedre end sin forgænger, og de kan i dag måle sig med en professionel manicure. Nåede du aldrig med på bølgen i gamle dage, er en press on-negl kort fortalt en løs negl lavet i akryl. Som navnet afslører, skal du med en press on-negl blot lime den løse akrylnegl oven på din egen negl, lade det tørre, og så har du en fejlfri manicure.

De løse negle fås i alle længder og størrelser. De kan være ensfarvede eller dekoreret med flotte mønstre, som næsten snyder folk til at tro, at du selv har været kreativ med nail arten derhjemme. Desuden giver den nemme påføring mulighed for at afprøve mange forskellige neglelook med forholdsvist lidt besvær. Den nemme påføring har også gjort press on-negle populære ved modshows, som set nedenfor ved Halperns AW20-show, da de er langt nemmere at bruge backstage sammenlignet med almindelig neglelak.

© Anna Stokland

Holdbarhed?

Passer du godt på neglene, kan du faktisk have glæde af dem i op til to uger, men for det meste vil de nok kun holde i lidt over en uge. Jo mere lim du bruger, desto bedre vil de holde, og passer du på dem, kan dine press-ons genbruges med ny lim under.

Mindre slid på dine egne negle

En anden åbenlys fordel ved den pålimede negl er, at den ikke slider nær så meget på dine rigtige negle som for eksempel en shellak. Når shellak-negle fjernes, skal lakken opløses i acetone, hvilket medfører betydeligt slid på dine egne negle. Med press on-negle kan processen i mange tilfælde klares ved at have neglene i blød i en blanding af varmt vand og sæbe. Efter et kvarter burde de løsne sig uden brug af acetoneholdig neglelakfjerner.

Sådan gør du

  • Har du fået mod på selv at prøve, skal du for det første investere i et par press on-negle. Trenden er stadig en del større i USA end herhjemme, og derfor får du et større udvælg fra amerikanske sider såsom Ravenailz.com, men du kan også finde dem hos for eksempel H&M.
  • Oftest kommer press on-neglene i mange forskellige størrelser, så du kan finde den pasform, der bedst matcher dine egne negle. Desuden er neglene markeret efter, hvilke af dine fem fingre de skal klistres på.
  • Du får det bedste resultat ved først at klippe dine negle korte og vaske hænderne med sæbe, så neglen er renset fri af eventuelle olier, inden du skal i gang med at lime. Det er også en god idé at fjerne eventuelle neglebånd med en træpind lavet til formålet.
  • Lim en negl på ad gangen ved at fordele lim på hele neglen, påfør din press on, og pres den ned på din negl i omtrent 20 sekunder. Ønsker du, at neglene skal holde ekstra længe, skal der rigeligt med lim på neglen. Planlægger du at skifte dem ud efter et par dages brug, kan du vælge kun at fæstne dem med et par dråber lim, hvilket gør de kunstige negle nemmere at fjerne igen.
  • Går du efter de lange press on-negle, skal du regne med kort holdbarhed, da de nemmere kommer til at sidde fast i for eksempel tøj end et par korte negle.