Ny webserie: Pernille Rosendahl undersøger, hvordan man bliver skøn indefra

Det kan være svært at finde rundt i junglen af skønhedsrutiner og gode råd. I en ny webserie sætter Pernille Rosendahl fokus på skønhed indefra sammen med hudplejeproduktet Imedeen og tre spændende eksperter. Læs her, hvilke tre simple råd hun får af ernæringsekspert, Louise Meng

Vi bliver konstant bombarderet med buzzwords og skønhedsråd, som kan være svære at finde hoved og hale i. Og når kalenderen er booket og to do-listen er lang, glemmer vi ofte skønhedsplejen.

Så hvordan får man smuk hud, og hvordan får man det prioriteret ind i hverdagen?

I en ny webserie undersøger Pernille Rosendahl, der er ambassadør for Imedeen, hvordan skønhed kan komme indefra.

Pernille Rosendahl har selv taget Imedeen i mere end 10 år, og går op i, hvordan man holder sig sund og giver huden den optimale næring.

I dette afsnit bliver Pernille Rosendahl blandt andet klogere på, hvordan kosten kan være nøglen til skønhed indefra samt hvordan ens livsstil kan påvirke udstrålingen.

Sammen med ernæringsekspert Louise Meng har hun samlet tre enkle tips til, hvordan du nemt kan spise dig til skøn hud.

1. Spis i regnbuens farver

Der er ingen tvivl om, at det har betydning for vores hud, hvad vi spiser. Ernæringsekspert Louise Meng har et simpelt råd: Spis efter regnbuens farver.

”Jeg plejer faktisk at sige, at man skal spise alle regnbuens farver. Særligt når det kommer til grøntsager,” siger hun og fortsætter:

”Jo smukkere maden er, jo mere skønhed indefra kan man tit også bidrage med. Det handler om variation. Der er ikke én enkel mirakelmager, som er nøglen til, at du bliver smuk indefra.”

Et godt tip er at vælge fire-fem madvarer med hver sin farve, der stimulerer dine sanser.

”Når jeg laver salater, skal der minimum være 4-5 forskellige ting i. Og så tænker jeg meget i smagsoplevelsen,” uddyber hun.

Et godt sted at starte er den grønne farve. Louise Meng påpeger, at særligt de grønne blade som for eksempel spinat, grønkål og brøndkarse er gode at gå efter.

2. Stimulér dine sanser

Mange skønhedsguides fokuserer på rigide skønhedsrutiner, der er tidskrævende og kræver dyre cremer. Det kan være svært at få til at gå op med hverdagen og ikke mindst budgettet. Derfor har Louise Meng kogt de vigtigste huskeregler ned til nogle simple råd.

”Der er de helt basale faktorer, der bare skal være opfyldt, før du kan bygge ovenpå: Vand og søvn,” forklarer hun.

”Derudover har vi al den kost, som fylder dig op med masser af energi. Den skal være farverig, der skal være masser af fibre, fisk og smagsoplevelser,” siger hun og fortsætter:

”Jeg tænker altid i farver og hvad der klæder hinanden smagsmæssigt – og også gerne noget med forskellig konsistens, så min mundfølelse også får tilfredsstillet de sensoriske behov. Noget der er blødt, noget der knaser, noget der smager stærkt, noget der er friskt osv. Det gør smagsoplevelsen komplet for mig – og så føler jeg mig ordentlig mæt,” uddyber hun.

Mangler du inspiration, kan du starte med at tilføje forskelligt tilbehør til din mad. Det kan for eksempel være chiafrø eller græskarkerner, som egner sig godt til at drysse udover din salat eller yoghurt.

3. Skønhed ligger i din udstråling

Det er ikke altid nemt at prioritere eksperternes mange råd. Derfor understreger Louise Meng vigtigheden af udstråling, og hvordan velvære indeni har betydning for dit ydre.

”Det handler om udstråling. Du kan i princippet have sovet i fire timer og vågne og være klattet, men hvis du er lykkelig indeni, så har du en skøn udstråling, og det er tiltrækkende,” understreger hun.