Red min hud!

Urenheder, manglende glød eller hævede øjne? Få svar på, hvordan du med den rette behandling og de bedste produkter udrydder dine hudproblemer

1. Jeg har tendens til trætte øjne, rander og hævelser - hvad skal jeg gøre? © Costume.dk
1 / 5

1. Jeg har tendens til trætte øjne, rander og hævelser - hvad skal jeg gøre?

Øjenomgivelserne er det første sted, træthedstegn sætter sig. Det er her, huden er tyndest, så balancen skal ikke rykkes ret meget, før udslaget bliver poser, rande og rynker. Oveni er det også her, at overbelastede nyrer og lever tydeligt viser sig. Skær ned på alkohol og sukker, og skru op for væske og vitaminer.

En drænende og opfriskende øjencreme er et must, men husk, at ikke alle øjencremer egner sig til at komme helt tæt på øjet, og at nogle faktisk kan forårsage endnu mere hævelse. Brug kun cremen på huden under øjet.

En god vippebukker og et godt lag meget mørkeblå mascara får dine øjne til at se øjeblikkeligt friskere og hvidere ud. Ligesom en beige liner på øjets nederste våde kant også er en genvej til friske øjne.

Ibuki eye correcting cream, Shiseido hos Matas 345 kr.

Volume effect baby doll mascara i n3 blue, Yves Saint Laurent hos Matas 250 kr.

Triple oxygen instant energizing eye mask, Bliss hos Cult Beauty ca. 320 kr.

2. Min hud flipper ud med knopper og bumser - hvordan stopper jeg det?
2 / 5

2. Min hud flipper ud med knopper og bumser - hvordan stopper jeg det?

Huden reagerer på forskellige ting: forkerte produkter, uhensigtsmæssig kost, stress og hektisk livsstil generelt. Kig på din hudpleje og din makeup, der ikke må være sæbeskrap eller porestoppende.

Rens huden grundigt morgen og aften med et pH-neutralt renseprodukt, og mæt den med masser af fugt. Tilføj eventuelt et serum til uren hud i en periode.

Et besøg hos en kosmetolog, der kan dybderense din hud og forhindre fremtidige udbrud, er alle pengene værd. Vælg mineralpudder eller foundation uden silikone og mineralsk olie, og vask dine pensler mindst en gang om måneden.

Og så betyder nattesøvn, frisk mad og masser af vand mindst lige så meget som dine produkter, ligesom det er helt forbudt at kradse og trykke på urenhederne.

Mia2, Clarisonic hos Magasin 1.095 kr.

Purifying facial cleanser, Ling hos Spashop.dk

Clearcalm 3 replenishing night serum, Ren ca. 200 kr.

3. Jeg mangler glød og liv i huden - hvordan får jeg den igen?
3 / 5

3. Jeg mangler glød og liv i huden - hvordan får jeg den igen?

Moderne livsstil med travle hverdage og hæsblæsende weekender sætter nemt spor som livløs teint og trist overflade på huden. Den trænger derfor til et opkvikkende boost.

Skru din ugentlige eksfoliering op til to gange om ugen, og følg gerne op med en god fugtmaske bagefter. Lad den endelig sidde natten over. Du skal også massere dit serum, olie eller din creme ind i huden hver dag (frem for bare at klaske den lynhurtigt på) og sørge for at vælge produkter, der lover at give glød.

Brug en dagcreme eller foundation, der indeholder lysreflekterende pigmenter, eller tilføj en bb-creme til hverdagens produkter. Det er en god glødgiver.

Skin ergetic mask, Biotherm hos Strawberrynet.com 295 kr. Idéalia life serum, Vichy hos Webapoteket 305 kr. Açai facial scrub mask, Rudolph Care 295 kr.

4. Røde plamager og sensitiv hud irriterer mig - hvad kan jeg bruge?
4 / 5

4. Røde plamager og sensitiv hud irriterer mig - hvad kan jeg bruge?

Døjer du med meget sensitiv hud, der reagerer rødt og irriteret, og som indimellem føles stram og ubehagelig, så skal den have hjælp.

Arbejd på en rolig balance ved at vælge parfume- og sæbefri produkter, mætte huden med fugt, holde igen med makeuppen og booste dit indtag af essentielle fedtsyrer i kosten i en periode.

Tør, sensitiv hud kan hænge sammen med for få gode fedtstoffer (nødder, fiskeolie med mere) i kosten, men det er samtidig vigtigt, at du kun bruger milde produkter på selve huden. En ansigtsolie med hybenkerneolie kan være et mirakel, fordi den heler huden og booster med fugt.

Økocremer med æteriske olier kan virke irriterende, så find hellere hudpleje på apoteket. En cc-creme brugt som foundation kan visuelt dæmpe de røde plamager.

Smarty plants cc-cream spf 20, Origins. Kontakt 36394400 for nærmeste forhandler

Rosehip bioregenerate oil, Pai hos Magasin 230 kr.

Delicate skin, Amazing Space 550 kr.

5. Linjer og rynker er blevet lidt for tydelige - hvad gør jeg?
5 / 5

5. Linjer og rynker er blevet lidt for tydelige - hvad gør jeg?

Det kan være både gener, livsstil og sol, der er skyld i dine rynker. Og selvom det i virkeligheden handler om at affinde sig med, at livet sætter sine spor, kan du godt, med god hudpleje og respekt for både sol og sundhed, bremse udviklingen.

Drop smøgerne, brug altid solcreme og investér i hudpleje, der arbejder på at holde hudcellerne aktive. Et serum, en øjencreme og en god ansigtscreme er vigtigst, men er der en fuge, du er specielt træt af, så behandl den med et produkt, der er målrettet rynker.

Double strength deep wrinkle filler, Kiehl’s hos Magasin 295 kr.

Dna radiance intensive cream, Mesoestetic hos Facethefuture.co.uk ca. 695 kr. Advanced night repair serum, Estée Lauder hos Matas 835 kr.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev