Øjenbryn – Sådan farver du dine bryn
© Wenn.com

Så let er det at farve brynene selv

Drømmer du om mørkere øjenbryn, behøver det hverken at koste en formue eller at være besværligt. Få de bedste tips til hjemmefarvning her

Der er mange gode grunde til at få farvet brynene: Det er tidsbesparende og sikrer naturligt udseende øjenbryn, som samtidig er markante, fyldige og velformede.

Lægger du vejen forbi en professionel brynekspert, vil du helt sikkert gå derfra med et smukt resultat – og en del mindre penge på lommen. Men farvede øjenbryn behøver slet ikke være en dyr affære, da der findes flere mærker, som specialiserer sig i produkter til hjemmefarvning.

Her får du de bedste produkter og tips, som sikrer dig et perfekt farveresultat derhjemme.

Psst ... Her er den ene fejl, bryneksperten vil have dig til at stoppe med.

Det skal du vide, før du begynder

Sørg for at have helt rene øjenbryn, der er fri for olie eller creme, som vil påvirke farveresultatet.

Du kan også med fordel fjerne eventuelle afstikkere fra brynene med en pincet, inden du farver dem, så du bedre kan kontrollere resultatet.

Er du i tvivl om, hvilken brynform der klæder bedst, kan du finde ud af det her.

Derudover er det en god tommelfingerregel, at farven ikke må være mere end to toner mørkere end din egen brynfarve, da det vil give et hårdt og unaturligt look. Gå desuden efter en farve uden røde toner i, da det i ni ud af ti tilfælde ikke vil være klædeligt.

De bedste produkter til farve dine øjenbryn

Går du efter at få blegere øjenbryn, skal du huske, at det kan kræve flere omgange afblegning. Er dine bryn meget mørke, kan første omgang afblegning give en orange farve, og du skal derfor blege dem igen, for at opnå den rette nuance.

Der findes mange forskellige mærker, som tilbyder brynfarve, men Refectocil er en favorit hos mange, da mærket har et stort udvalg af farver, så du kan blande dig til den perfekte tone.

Ellers tilbyder mærket Hanne Bang et bredt udvalg af farver og afblegningscreme.

Produkter til at farve dine øjenbryn

Sådan skal dine øjenbryn farves

Med de fleste hjemmefarvningssæt skal der både farve og en fremkaldervæske til, som skal blandes i en lille skål, inden det påføres på brynene. Det er vigtigt, at du følger de præcise blandingsforhold, så du ikke får et forkert farveresultat.

Dernæst skal farven påføres brynene, hvilket du skal gøre med en applikator, så du ikke får farvede fingerspidser. Læg kun farven på brynhårene, og ikke udenom, da det vil medføre mørke plamager på huden. Husk derfor også at have vatpindende klar, hvis farven skulle løbe en anelse undervejs.

Oftest skal farven ikke sidde meget længere end fem til ti minutter, og det er vigtigt ikke at lade farven sidde længere end anbefalet, da det vil resultere i en anden farve end den på pakken.

Afslut med at give dine bryn noget pleje, da hud og hår kan føles lidt tør efter farvning.

MERE FRA COSTUME