Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bodyscrub hjemmelavet Diy bodyscrub. © Wenn.com

Så let laver du din egen bodyscrub

Forkæl huden og gør den klar til foråret med en DIY-bodyscrub, der ikke kræver mere end to ingredienser fra køkkenet

Hjemme bedst. Den næste tid deler vi et dagligt tip, som bekæmper corona-kedsomheden og gør godt for krop, sjæl eller humør.

Nu, hvor hver dag bliver brugt hjemme, betyder det for manges vedkommende, at der er kommet lidt mere tid til de små ting. Det kunne for eksempel være alle de skønhedsritualer, du normalt springer over. Brug tiden på at pleje huden med en bodyscrub, der fjerner de døde hudceller, og gør huden mere frisk at se på.

Har du ikke en scrub, kan den nemt laves med ingredienser fra køkkenet, og her er vores bud på tre nemme og lækre hjemmelavede bodyscrubs.

Bodyscrub med olivenolie og salt © Pexels.com
1 / 3

Olivenolie & salt-scrub

Denne bodyscrub er utrolig nem at lave og mindst lige så effektiv. Blandingen af olie og salt fugter og eksfolierer, så huden er helt blød efter brug.

Sådan gør du:

 • Fyld halvdelen af en kop op med olie.
 • Tilsæt salt i omtrent samme mængde som olien. Til denne scrub behøver du ikke at bruge den dyre middelhavssalt, men kan nøjes med prisvenlig groft salt.
 • Bland de to sammen, indtil du har en tyk masse, og fordel den på huden inde i badet.
 • Husk at skylle godt efter.

Tip

Tilsæt eventuelt saften fra en halv citron til din scrub, hvilket giver frisk duft og ekstra peeling fra frugtsyren.

Kaffe bodyscrub © Unsplash.dom
2 / 3

Kaffe-scrub

Hvem elsker ikke duften af friskbrygget kaffe? Koffeinens opfriskende effekt kan også udnyttes i badet, da kaffegrums i sig selv udgør den ideelle bodyscrub. Kaffen har udover sin eksfolierende effekt, også den fordel, at den virker opstrammende på huden, takket være indholdet af koffein.

Sådan gør du:

 • Denne scrub kræver en kaffemaskine eller en stempelkande. Bryg kaffen som normalt, og tag bagefter kaffegrumsen fra.
 • Lad kaffegrumsen køle helt af, inden du bruger den i badet.
 • Har du meget kaffegrums, kan det også opbevares i køleskabet, hvor det kan holde omtrent en uge.

Tip

Kaffegrumsen er utrolig nem at skylle af huden, men kan svine på badeværelset, så husk at skylle brusekabinen god efter, inden du går ud af badet.

Kokosolie bodyscrub © Unsplash.com
3 / 3

Kokosolie & sukker-scrub

Har du masser af kokosolie i køkkenskabet, så brug det til en ekstra forkælende scrub, der kan gemmes og bruges ad flere omgange.

Sådan gør du:

 • Varm 130 gram kokosolie op i en gryde ved middelvarme, indtil det er blødt, men ikke helt smeltet.
 • Hæld kokosolien i en skål. Kokosolien skal køle ned, indtil den er lun og smidig.
 • Bland 150 gram sukker i olien og rør rundt, imens kokosolien stadig er nogenlunde tyndtflydende. Her er det vigtigt, at olien ikke er så varm, at den opløser sukkeret.
 • Har du nogle essentielle olier stående, kan du for eksempel blande lavendel i, som giver en afslappende effekt eller bruge eukalyptus, som omvendt frisker op. Bland kun to til fem dråber i din scrub.
 • Hæld blandingen i en glaskrukke med låg, og lad den blive helt kold, før du bruger den i badet.

Tip

Denne blanding kan også bruges som en hovedbunds-scrub. Massér den godt ind hovedbunden i det tørre hår. Lad den virke i omtrent ti minutter, og vask derefter håret med din normale shampoo. Føles bunden en anelse fedtet, så vask håret to gange, og husk balsam i længderne.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev