© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Sådan passer du på din hud under mundbindet

Mundbindet er kommet for at blive, men det kan gå ud over din hud. Få her skønhedsredaktørens tips til, hvordan du passer godt på huden under dit mundbind.

Med coronaens ankomst er mundbind blevet fast inventar i vores hverdag. Men under mundbindet kan der opstå et fugtigt og varmt miljø, fordi der ikke kan komme tilstrækkeligt frisk luft ind – særligt, hvis du har det på i lang tid. Det har blandt andet født udtrykket maskne, der er en sammentrækning af ordene akne og maske og beskriver direkte den effekt, mundbind kan have.

For det er med til at skabe et miljø, der fremmer aknefremkaldende bakterier på huden og giver flere tilstoppede porer. Få her skønhedsredaktør Marie Alkestrups bedste råd til, hvordan du sikrer dig sund hud under mundbindet.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Brug et ordentligt mundbind

Det er desuden vigtigt, at du bruger et mundbind, der filtrerer luftpartiklerne godt og grundigt, så du både passer på dig selv og andre. Et genanvendeligt mundbind kan være smart og pænt, men det tætvævede materiale kan skabe et varmere miljø under mundbindet og dermed også irritere huden. Vil du være på den sikre side, bør du derfor benytte det kliniske, CE-mærkede engangsmundbind.