negle velour
© & Other Stories

Skør negletrend giver overraskende pæne negle

Har du lidt ekstra tid i juledagene, er det måske nu, at du skal hoppe med på internettets seneste manicure-besættelse?

I år bliver der formentligt lidt mere tid til at slappe af i juledagene, da antallet af julefrokoster nok er skåret ned til et minimum. Mangler du lidt adspredelse, som samtidigt giver smukke negle, er det måske værd at kigge nærmere på den negletrend, der lige nu vinder frem på blandt andet Instagram.

Velour-negle

De lodne negle har før været fremme, senest i 2012 hvor neglemærket Ciaté var de første til at lancere et gør-det-selv neglesæt med lak og løst pulver. Neglene går under navnet velour-negle, fordi deres bløde overflade ligner velour eller skinnende nervøs velour. Velour-neglene kommer i forskellige udgaver, nogle har en tekstureret overflade lavet af pulver ovenpå lak, imens andre har en glat gele-overflade, som laves i neglesalonen. Nu er velour-neglene tilbage, og de er blandt andet blevet set på den anerkendte amerikanske neglekunstner Amy Les Instagramprofil, hvor hun deler billeder af neglelooket, hun selv kalder for grøn velour.

Neglene ovenfor er lavet med en særlig teknik, som er svær at selv at kopiere, men vælger du versionen med løst ‘velour’-pulver og lak, er det overraskende nemt – og endnu nemmere hvis du investerer i et par press on-negle med velour-effekt, som disse nedenfor, der blot skal klistres ovenpå dine egne negle.

Laver du selv neglene, skal du søge efter såkaldt ‘flocking nail powder’, som er det løse pulver, der skal hældes over din neglelak, imens den stadig er våd.

Sådan gør du:

  • Vælg et underlag af neglelak, der er gennemsigtigt eller samme farve som pulveret.
  • Lakér alle negle med et lag, som du lader tørre fuldstændigt.
  • Arbejd dernæst på én negl ad gangen ved at lakere den med lak, hæld pulveret ud over den våde lak, og lad den tørre, imens du arbejder videre på næste negl.
  • Afslut med at pensle de tørre negle fri af overskydende pulver med en lille makeuppensel.

På Wish.com kan du blandet andet få et sæt med velour flocking-pulver i 12 forskellige farver. Du kan for eksempel lave sølvfarvede velour-negle inspireret af dem nedenfor. De vil være lige så aktuelle til jul som til nytårsfejringen.