Lufttørre dit ansigt
© Wenn

Tørrer du ansigtet med et håndklæde? Så skal du læse med her

Lad håndklædet hænge, og gå fra badeværelset med vådt ansigt. Sådan lyder rådet fra dermatologen, men bør du følge det?

Mange tørrer ansigtet med et håndklæde, efter de har vasket det. Men det spreder bakterier, hvorfor du ifølge dermatologen Nick Lowe fra Cranley Clinic bør gå fra badeværelset med et vådt ansigt, og lade det lufttørre.

“Det er klart, at hvis du har områder på huden med infektioner og bruger et håndklæde til at tørre dit ansat, så kan det smitte,” siger Nick Lowe til The Guardian. Han fastslår, at man får flottere hud ved at lade ansigtet lufttørre, og råder desuden til, at bruge ét håndklæde til kroppen og et andet til ansigtet, da disse områder har forskellige bakterier.

Det tager to-fem minutter at lufttørre dit ansigt, og du kan med fordel bruge tiden på at smøre kroppen ind i fugtighedscreme. At lufttørre sit ansigt er en tilgang, der længe er blevet benyttet Asien i forlængelse af den populære K-beauty, som er kendt for effektive og utraditionelle skønhedsprodukter, -ingredienser og -metoder.

Hvis du synes, det bliver for besværligt i længden, kan du altid vende tilbage til håndklædet – så længe, du sørger for at skifte det et par gange om ugen.