Her er de mange fordele ved at drikke grøn te
© Pexels.com / Anna Stokland

De mange fordele ved at drikke grøn te

Grøn te er en mirakelkur for dit helbred og din hud – og den varme drik har helt sikkert flere vilde fordele, end du tror

Klokken er ni om aftenen og du har brug for lidt varmt inden sengetid. Du kan med stor fordel snuppe en kop grøn te, eksempelvis matcha-te, da drikken har overraskende mange fordele.

Den grønne te kommer fra Kina og Japan og er lavet af de samme blade som den sorte te, men hvorfor er grøn te så bedre? Det skyldes, at den grønne udgave bedre bevarer de supersunde plantestoffer, kaldet catechiner. Det stof, der gør det store forskel for dit helbred, er en variant af catechinerne, der kaldes EGCG.

Grøn te forebygger sygdomme

Kræft

Grøn te og kræft er en af de teorier, der er forsket mest i. Forskere mener, at mindst fem kopper te dagligt kan give en beskyttelse mod et særligt enzym, som ses i de fleste cancertyper. I nogle studier har grøn te vist sig at have kræfthæmmende virkning ved at stoppe væksten af kræftcellerne.

Hjertesygdomme

Stoffet EGCG kan forhindre celler i hjerte og hjerne i at dø efter et hjerteanfald og fremmer helingen af celler, så man kommer sig bedre. Catechinerne kan også medvirke til at ødelægge molekyler, som gør kroppen mere modtagelig overfor hjertesygdomme.

Leddegigt

Forskningen i grøn te og leddegigt er stadig på et meget tidligt stadie, men forskere fra Sheffield University har påvist, at EGCG kan beskytte ledbrusken mod skade ved slidgigt.

Her er de mange fordele ved at drikke grøn te

I stedet for en almindelig kop grøn te, kan du også prøve en matcha latte, som er et sundere alternativ til den klassiske café latte.

© Unsplash.com

Grøn te fremmer vægttab

Grøn te øger stofskiftet og kan derfor fremme vægttab. Det beviser et amerikansk studie med testpersoner på slankekur, hvor halvdelen hver dag indtog grøn te-ekstrakt. De, der indtog grøn te, tabte dobbelt så meget kropsfedt som de, der ikke fik tilskuddet.

... og smukkere hud

Polyphenoler er en af de antioxidanter, som findes i grøn te, og som bekæmper de frie radikaler rundt omkring i kroppen. Processen virker anti-aldrende og skaber en mere elastisk hud.

Grøn hjælper mod allergi og andre sygdomme

Nogle studier peger på, at grøn te også kan bekæmpe HIV. EGCG forhindrer HIV-celler i at binde sig til raske celler og udvikle sig.

Forskere fra University of South Florida hævder, at teen kan beskytte mod udviklingen af sygdommen Alzheimers.

Derudover indeholder grøn te naturlige antihistaminer, der modvirker hævelse og irritation som følge af allergi.

Og blot to små kopper grøn te siges at give dig den samme mængde C-vitamin som et glas appelsinjuice.

Sådan laver du den perfekte kop grøn te

For at opnå den bedste grønne te, skal du ikke bruge kogende vand, men istedet vand, der er 80 grader varmt. Hvis teen overhældes med spilkogende vand, ødelægges nogle af indholdsstofferne, og teen kan få en bitter smag.

Grøn te er ikke den eneste fordelagtige, lune drik. For nyligt viste en undersøgelse at teens koffeinfyldige fætter, kaffen, også kan få dig til at se yngre ud. Så med en god kombination af de to, opnår du både et godt helbred og et yngre udseende.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF