© michelle kristensen

Michelle Kristensen: Kom gennem december uden ekstra kilo

Michelle Kristensens har delt 3 konkrete råd med os, som kan hjælpe dig med at komme gennem december uden at tage de kedelige julekilo på.

2. Planlæg dine tømmermænd

Det er ofte ikke julefrokosten, der sætter sig på siden, men det er det, du indtager dagen derpå. Når du vågner med tungt hoved og trang til fastfood, kan det være en rigtig god idé at prøve og planlægge din tømmermændsdag. De fleste af os ved godt, at vi har tømmermænd dagen efter en julefrokost.

Der kan det være en rigtig god idé, at du i stedet for at hoppe i fast food-fælden med burger og fritter, prøver at handle ind til at lave røræg, pølser og en skive god rugbrød med ost. Pointen er, at det udfylder mange af de ting, som vi hungrer efter, når vi har tømmermænd – altså det salte og det fede. Derudover er det rigtig godt at få noget lækkert rugbrød, som kan være med til at stabilisere maven.

Dagen derpå får du måske både indtaget en pose chips, en pizza og en masse sodavand samtidig med, at du ligger på langs. Derfor kan tømmermændene være værre end end selve julefrokosten. — Michelle Kristensen

I løbet af aftenen fester og danser man ofte, så det sætter sig ikke på samme måde, selvom man indtager store mængder alkohol. Dagen derpå får du måske både indtaget en pose chips, en pizza og en masse sodavand samtidig med, at du ligger på langs. Derfor kan tømmermændene være værre end end selve julefrokosten.

3. Det er okay at sige nej tak til tørre brunkager og flade øl

Overvej om du synes, brunkagen virkelig smager så sindssygt godt, inden du indtager den. Spiser du dem i virkeligheden bare, fordi det er det, man gør?
Spiser man ikke også bare det helt lyse og billige chokolade, fordi det er pakket ind som en julemand? Man kan jo spise mælkechokolade hele året, hvis det var det, man ville.

Det kan hjælpe utroligt meget, hvis du er bevidst om, hvor du ønsker at prioritere dine kalorier. Det kan vi have tendens til at glemme i juletiden, da den er så traditionsbåret. — Michelle Kristensen

Du er ikke en ond person, hvis du siger nej tak til gløgg og æbleskiver. Det kan hjælpe utroligt meget, hvis du er bevidst om, hvor du ønsker at prioritere dine kalorier. Det kan vi have tendens til at glemme i juletiden, da den er så traditionsbåret.

I slutningen af julen kan det være en god ide at huske på ikke at bruge sig selv som skraldespand. Du behøver ikke at udrydde julekonfekten og de sidste småkager, bare fordi det står fremme. Sidst men ikke mindst er et godt tip at huske på, at mere ikke smager bedre. Det er alligevel altid den første bid, der smager bedst – nyd smagen og prøv at begræns dig selv til det ene stykke.

Håndplukket til dig