Sådan får du mest ud af din mad

Fra supermarkedet til din tallerken - Costumes sunde bidragsyder guider dig til et sundt og mindfuldt forhold til din mad

Du har sikkert hørt om mindfulness, der handler om at være i kontakt med dine følelser og at nyde hvert øjeblik og heri lægge stress, travlhed og bekymring til side. Det samme gælder for fødevarer, og når det handler om mad, skal du også være til stede i nuet.

MINDFUL MADLAVNING
Når du er ude og vælge ingredienser til din madlavning, så rør ved ingredienserne og lugt til dem. Når du står med madlavningen, så læg mærke til teksturer og farver i maden. Inhaler lugtene og gør det hele til en del af oplevelsen. Lad dit fokus være på maden og dine sanser, da dette vil hjælpe til at holde dit sind afslappet.

Jeg elsker personligt at lytte til musik og drikke et glas rødvin, når jeg laver mad. Det giver mig en rolighed, men det fremmer også min kreativitet. Jeg tror på, at fødevarer er her for at nære os og skal deles med de mennesker, vi elsker. Så prøv at lægge nogle kærlige energier i udarbejdelsen af dine måltider, uanset om du laver dem for dig selv, din familie eller venner.

SANSELIG SPISNING
Når det er tid til at spise, så prøv at tygge langsomt og i længere tid, end du normalt ville gøre - du skal vente med at sluge maden, til den er næsten helt flydende. Dette øger ikke blot sanserne, men hjælper også til en bedre fordøjelse og til en bedre optagelse af næringsstoffer i din krop.

Læg også din gaffel ned på din tallerken mellem hver bid, og prøv at lægge mærke til alle varianter på din tallerken. Du vil føle dig mæt hurtigere, idet du giver din hjerne og krop tid til at behandle dit måltid.

VÆR TIL STEDE
Hvis du synes, det hele lyder lidt langhåret, så opfordrer jeg dig alligevel til at give mindful spisning en chance. Mindfulness kan virkelig ændre den måde, hvorpå du spiser, og den måde du oplever livet i almindelighed.

Mindfulness er noget så simpelt, men fordelene er temmelig forbløffende. At være til stede i nuet og opmærksom i livet er en positiv og taknemmelig måde at leve på.

Melissa Brangstrup er yogainstruktør og kostvejleder, og hver lørdag vil hun her på Costume.dk guide dig til en sund krop og et stærkt sind. Læs mere om Melissa Brangstrup her.