Sådan spiser du din mave flad
© Anna Stokland

Sådan spiser du din mave flad

Tre dage er nok til at fjerne den værste top og få maven på rette spor. Oplev selv, hvilken forskel du kan opnå, hvis du vælger dine råvarer med omhu

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ved at vælge de helt rigtige madvarer og træffe nogle motiverede fravalg er det både muligt at brænde noget af fedtet af og bringe ro til mave-tarm-systemet og dermed styrke madens rejse gennem systemet.

Sammen med træning vil det allerede på tre dage give de første synlige resultater, hvilket får din motivation i top og skaber den bedst tænkelige start på et vægttabsforløb, der de næste uger dag for dag vil gøre din mave fladere.

Dag 1

Morgenmad

Steg et par små pandekager af et æg, to æggehvider, en halv banan og lidt kanel i en tsk. kokosolie. Kom 100 g friske bær ovenpå.

Formiddag

Spis en halv avocado med 1 dl mager hytteost og kværnet sort peber hen over. Tag en skive groft knækbrød til, 15-20 g.

Frokost

Rodfrugt med kylling, kål og sesam-frø

Eftermiddag

150 g dampede grønne bønner med to skiver parmaskinke og en halv skive rugbrød.

Aftensmad

Jordskokkesuppe med kammuslinger og granatæble-kerner.

Dag 2

Morgenmad

Spis morgenmad bestående af, 1,5 dl skyr med 60 g friske blåbær. Kom et drys hjemmelavet müsli af 20 g havregryn, 5 grofthakkede mandler og 10 g rosiner ovenpå.

Formiddag

Spis en snack bestående af en halv avocado med 75 g rejer, citronsaft og kværnet sort peber. Spis en banan til dessert.

Frokost

Lav en salat med tun og pocheret æg.

Eftermiddag

Lav en juice af appelsin, mango og ingefær.

Aftensmad

Lav en wok med 125 g kalkunkød, som du marinerer et par timer i to spsk. soja. Steg kødet og 300 g grove grøntsager. Brug eksempelvis sugar­snaps, blomkåls­buketter og gulerodsstave.

Dag 3

Morgenmad

Æggewrap med parmaskinke, basilikum og friske tomater.

Formiddag

En smoothie bestående af 150 g bær, en halv banan, 1 dl appelsinjuice, 1 dl skyr, 5 g hørfrø.

Frokost

Lav en salat af et halvt stegt kyllingebryst, 100 g broccolibuketter, 100 g blomkål og 20 g kogt quinoa vendt med en tsk. pesto.

Eftermiddag

Spis et mellemmåltid af et hårdkogt æg + 200 g gnavegrønt samt en skive groft knækbrød (15 g) med en skive mager ost.

Aftensmad

Bagt torsk med avocado og lynstegt kål.