Fejl, du let begår til yoga
© Sex and the City

4 fejl, du let begår til yoga

Hvad end du er nybegynder eller yoga-pro, skal du styre udenom disse fire fælder

Følelsen efter en yogatime er skøn. Kroppen er varm og gennemstrukket, og alle dagens knuder og spændinger er pist væk. Du har fået sved på panden og ro i sindet, hvis du altså har husket at lytte til din krop. Yoga handler nemlig om dig og din krop, og du får mest ud af øvelserne, hvis du respekterer dig selv og dine grænser.

De hyppigste fejl til yoga opstår, når du ignorerer, hvad der føles godt for dig, og fokuserer på alt muligt andet. Der er særligt fire fejl, som du skal være opmærksom på ikke at begå.

1. Du sammenligner dig med de andre

Der er naturligvis rigtige og forkerte måder at lave de forskellige yogastillinger på, men når alt kommer til alt, skal du udføre dem, så det føles godt for dig. Yoga er ikke en konkurrence, og det nytter derfor ikke noget at sammenligne dig med andre. Det handler ikke om, hvad alle andre laver – det handler om, hvad du laver. Kig indad, og hold fokus på, hvad der sker i din krop.

2. Du holder vejret

I yoga er vejrtrækning en øvelse i sig selv. Vejrtrækningen synkroniseres med bevægelserne og forbinder dig til din krop og nuet. De dybe og afslappede vejrtrækninger, der hører yogaen til, kan også bruges i stressede situationer uden for yogastudiet.

3. Du presser dig selv for hårdt

Yoga skal ikke gøre ondt, før det gør godt. Du må naturligvis gerne udfordre dig selv, men hvis en øvelse gør for ondt betyder det, at du skal stoppe. Det er vigtigt ikke at presse dig selv ind i en stilling, men i stedet finde din egen måde at udføre øvelsen på – med hjælp fra din instruktør.

4. Du springer afspændingen over

Yogatimens sidste stillingen er altid Savasana, afspænding. Her ligger du fladt på ryggen, slapper af i hele kroppen, og absorberer alle de skønne ting, der er sket i din krop under yoga. Savasana er både en fysisk og mental afslutning på din yogatime, og derfor er det vigtigt ikke at springe den over.