Løbelyst: 5 uskyldige vaner, der stjæler din lyst til løb
© Anna Stokland

5 uskyldige vaner, der stjæler din lyst til løb

Hverdagen byder på mange fælder, der kan sabotere dine planer om en løbetur. Her er fem tilsyneladende uskyldige vaner, som kan være skyld i manglende løbelyst

Kniber det med lysten til at løbe for tiden? Måske spænder du ben for dig selv, men det er heldigvis nemt at lave om på. Læs med og se om du kan nikke genkendende til en eller flere følgende vaner.

1. Du er pligtopfyldende og hjælpsom

Det er jo skønt – bare ikke, hvis det gang på gang går ud over din løbetur, fordi du kommer til at sige ja til at blive for længe på jobbet eller gå på cafe med en veninde, der keder sig. Det kan måske være en hjælp at lægge løbeturene ind i kalenderen, og overholde aftalerne med dig selv. Du kan altid gå på cafe, når du har løbet.

2. For let frokost

Du spiser ofte en let salat til frokost og klokken tre melder sulten sig igen. Pludselig ligger indholdet af kollegaens slik-skuffe i din mave og suger al løbe-energi ud af dig.

Tag en god solid frokost på de dage, hvor du skal løbe om eftermiddagen – og hav en banan eller andre sunde snacks med, som du kan spise en times tid før afgang.

3. Topmotiveret

Du er pludselig topmotiveret og løber helst hver dag. Det er fantastisk, hvis du er i form til det, men kommer du lige fra en mere stille periode, ender sådan et løbeudbrud nemt med, at du bliver træt og øm alle vegne efter få uger.

Få løbetræningen ind i en fast rytme på tre overskuelige ture om ugen. Du kan altid udvide med en hyggetur, hvis der skulle være ekstra energi en dag.

4. For entusiastisk

Du måler alting og gør et stort nummer ud af, hvor hurtigt eller langt du har løbet – hver eneste gang. Det er godt med noget entusiasme, men hvis du aldrig bare kan slappe af og nyde den friske luft, lever du med en evig risiko for at drive det sjove og afstressende ud af løbeturene.

Udnævn en eller to af ugens løbeture til at være dem, hvor du skal løbe op til dit bedste. De andre ture skal du bare nyde – også uden at tage tid eller måle distance.

5. Nyt gear

Du shopper kun lidt. Gamle hullede løbesko og forvasket løbetøj, der sidder dårligt, er ikke med til at gøre din løbetur mere tiltrækkende. Faktisk ligger der en masse motivation i at forære sig selv lidt nyt og spændende gear. Det smitter nemt af på præstationen, hvis du ligner en løber i topform.
Giv dig selv 10 kroner for hver løbetur, du tager. Og køb så løbeudstyr for pengene, så snart du har løbet nok.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF