Crossfit for begyndere

Personlig træner og coach Joanna Jørgensen guider til dig crossfit for begyndere, og sørger for at du bliver bikiniklar på no time

Vil du gerne være i en overordnet god fysisk form, hvor du både får styrke, bliver hurtigere, smidigere, får en bedre koordinationsevne og udholdhedhed – uden at bruge dit liv i træningscenteret – så er det værd at overveje Crossfit som motionsform.

Nej, det er ikke kun for mænd og du kommer ikke til at ligne en bodybuilder, fordi du som kvindelig motionist træner 2-4 gange om ugen.

Crossfit-træning er langt mere effektiv, fordi du træner kombineret, og ikke adskiller puls, gymnastik og styrke. Træningspassene er forholdsvis korte, fordi intensiteten er høj, andre gange er der fokus på teknik og tunge løft.

Crossfit handler om mere end bare træning, det handler om holdånd, som ved boldspil, hvor man hepper på hinanden.

En times CrossFit omfatter ofte en opvarmning, en WOD (Workout Of the Day) og en individuel eller fælles træning.

Et mantra for Crossfit er, at alle kan være med og alt kan skaleres – altså gøres nemmere.

ØVELSERNE I CROSSFIT:

Her er en række øvelser, som ofte bliver brugt, og som kan bruges af nybegyndere. Sig endelig til instruktøren, at du er ny, og bed om en skalering hvis du synes, øvelserne er for svære:

Push ups

Air Squat

Mountain climbers

Ring Rows

Sjip

Det er dit eget ansvar at fortælle, hvilket niveau du er på. WOD'en foregår på tid eller runder, og er en konkurrence med dig selv – ikke mod de andre på holdet.

FOKUSPUNKTER I AIRSQUAT:

Stå i skulderbredde

Tæerne peger let ud

Hold vægten på hælene

Ret ryggen

Hold brystkassen oppe

Bevæg hoften tilbage

Knæene ud i en lige linje med fødderne

Stræk hoften helt ud, når du kommer op

Spænd ballerne