© PureGym

Derfor er dans en effektiv træningsform

Har du endnu ikke forsøgt dig med dans som træningsform, så er vi her for at fortælle dig, at det har rigtig mange fordele. Og du behøver hverken have Vild med dans-potentiale eller det rette dansetøj for at være med – dans er for alle. Kom som du er, så er du garanteret en time med sjov og udfordring på den gode måde. Læs med her på siden, og få indblik i, hvorfor dans er så godt for dig og din krop.

Du forbrænder mange kalorier

Hvis du ønsker at tabe dig, så kan dans være en ganske effektiv metode til at opnå dit mål, for med dans forbrænder du op til fire gange så mange kalorier, som når du er i hvile. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget du selv lever dig ind i dansen og følger trinene. Dans har ofte en moderat eller høj intensitet, og derfor får du nemt pulsen op og sved på panden. Bemærk, at vi her selvfølgelig taler om regelmæssig dans med en træner og ikke et par timer på et dansegulv i byen med de samme to trin.

Du får gang i alle muskelgrupper

Dans er også en træningsform, der får gang i alle dine muskelgrupper i kroppen.
Særligt med de latinske danse, som eksempelvis salsa og samba. Hos PureGym kan du tilmelde dig de populære zumba-hold, der kombinerer både salsa, merengue, samba og også hip hop til en power-packed time med masser af sved på panden. Her får du gang i både ben, core, ryg, arme og skuldre, så du kan godt regne med at være øm dagen efter en dansetime med zumba.

Din krop bliver mere fleksibel

Dans spiller også en væsentlig rolle i at forbedre kroppens fleksibilitet. Gennem de forskellige bevægelser og strækninger, der er karakteristiske for diverse dansestilarter, bliver muskler og led gradvist mere smidige og bevægelige. Regelmæssig dans kan bidrage til at mindske muskelstivhed og øge din bevægelsesrækkevidde, og det vil resultere i en mere smidig og behagelig krop, som du får en større bevidsthed om.

Du får udløst positive stoffer til hjernen

Fysisk aktivitet har ikke kun en positiv påvirkning på din krop. Den stimulerer også din hjerne med endorfiner, adrenalin og dopamin. Endorfiner er et stof, der fremkalder smertelindring, forbedret humør og motivation, mens adrenalin øger energi, hjælper med fokus og forbedrer ydeevnen. Dette skaber en positiv træningsoplevelse, der mindsker stress, fremmer glæde og motiverer til at blive ved med en træningssession, selvom det er hårdt.

Dopamin hører til belønningssystemet i hjernen og udsender en masse positive følelser, når du har haft succesoplevelser og er tilfreds med den indsats, du har gjort. Dopamin hjælper altså på din motivation og giver dig lyst til at fortsætte med din træning, fordi du oplever succes og selvtilfredshed.

Dans er socialt og kan styrke din ydeevne

Det sociale aspekt i træning spiller en afgørende rolle i at gøre det til en effektiv træningsform. Når du træner sammen med andre på et hold, opstår der en unik dynamik, hvor deltagerne kan støtte og motivere hinanden. Kammeratskabet og fællesskabet skaber ikke kun en sjovere træningsoplevelse, men det kan også øge engagementet og viljestyrken.

Mange bliver motiveret til at yde mere, når de ser andre gøre det samme. Desuden kan sund konkurrence opstå, hvor du inspireres til at stræbe efter personlige mål og presse dig selv. Derudover kan det være, at du på danseholdet finder din nye træningsmakker, som kan støtte dig i din rejse mod en sundere livsstil.