Derfor skal du ikke træne med makeup

Er du også typen, der står på løbebåndet i fuld makeup – fordi man aldrig ved, hvem man møder? Så læs her, hvorfor du skal lade være

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker at se godt ud – også i fitness-centret. Og bevares, et lækkert Stella-træningsoutfit har aldrig skadet nogen ... Men når det kommer til makeup, så er der altså god grund til at skrue lidt ned.

Mascara er én ting, og i værste fald, så har du det bare løbende ned af kinderne, når du har svedt (eller grædt!) til træningsholdet. Foundation og pudder er dog en anden sag – den skal du helt vente med, til du er færdig.

Når man får det varmt sker der nemlig flere ting med huden. Først begynder man at svede, og så begynder huden at slappe af og porerne åbner sig en smule. Så hvis man lægger makeup udenpå de åbne porer kan det nemt resultere i urenheder, både bumser, hudorme og ujævn hud.

Før træning skal du sørge for at bruge en creme, som fugter din hud, og som er fyldt med antioxidanter.

En post-workout-rensning er lige så vigtigt. Når din hud er dehydreret og dine porer åbne, vil der være mulighed for, at urenheder sætter sig resten af dagen. Brug en let ansigtsrens og din almindelige creme afhængigt at tidspunktet på dagen.

Hvis det, ikke at bære makeup under træning, ikke er et skridt, du er klar til at tage endnu – man ved aldrig, hvem man møder ... Så sørg i det mindste for at bruge en let, oliefri, tonet fugtighedscreme, så det ikke er så tungt. Rens derefter din hud så hurtigt som muligt efter træning, helst før din hud er blevet nedkølet, hvor dine porer lukker sig og makeuppen og snavset er fanget i åbningen af porerne.

Så husk også at passe på din hud næste gang, du er nede at passe på din krop.