© Depositphotos.com

Internettet motiverer til at dyrke mere motion

En undersøgelse foretaget af Idrættens Analyseinstitut viser, at internettet motiverer til motion. Vi deler resultaterne og guider dig til, hvordan du også kan bruge internettet til at øge din træningsmotivation her.

Idrættens Analyseinstitut, forkortet Idan, kan på baggrund af en større undersøgelse konkludere, at internettet kan være med til at motivere til motion. Undersøgelsen viste, at omkring hver fjerde deltager i brugerundersøgelsen formåede at hæve deres aktivitetsniveau. Du kan gøre deltagerne kunsten efter, hvis du bruger internettet til at finde inspiration og motivation til at træne og motionere.

27 % dyrker mere motion efter at have gjort brug af virtuelle arenaer

Idan stod bag projektet ’Idrættens virtuelle arenaer’, som havde til formål at undersøge de virtuelle arenaers betydning som sociale eller organisatoriske mødesteder inden for idrætten. I det konkrete tilfælde var det brugere af henholdsvis Endomondo.com, Arena365.com og SportPeople.dk, der var blevet udvalgt til at deltage i undersøgelsen.

I undersøgelsen, hvor 913 brugere deltog, svarede 243 af deltagerne, at de havde øget deres aktivitetsniveau, efter at de var begyndt at bruge en af de tre førnævnte virtuelle arenaer. Det svarer til omkring 27 % af deltagerne. Kun 3 % af deltagerne i brugerundersøgelsen var faldet i aktivitetsniveau.

40 % af de meget lidt aktive har hævet deres aktivitetsniveau

Blandt de tidligere meget lidt aktive deltagere i undersøgelsen var der særlig stor fremgang at spore. De deltagere, der motionerede en gang hver anden uge eller sjældnere, blev kategoriseret som meget lidt aktive. Omkring 40 % af deltagerne tilhørende denne gruppe formåede at rykke deres aktivitetsniveau til et højere niveau.

Vi motiveres gennem måling og registrering af præstationer

Føromtalte undersøgelse fra Idan peger på, at internettet kan være med til at øge vores motivation og lyst til at træne, men hvorfor forholder det sig sådan? Det korte svar er, at folk motiveres til at yde mere, hvis deres performance bliver målt og registreret samt observeret, hvilket internettet giver rig mulighed for.

I undersøgelsen fra Idan blev det konkluderet, at brugerne i høj grad blev motiveret gennem måling og registrering af egne præstationer. 67 % af deltagerne svarede ja til dette. Endvidere svarede 45 % af deltagerne, at de blev motiveret gennem analyser af egne præstationer, mens 36 % svarede, at de blev motiveret gennem konkurrence med andre.

Sådan kan du bruge internettet til at skabe motivation og øge din fysiske performance

Idrætten og teknologien, herunder internettet, smelter mere og mere sammen. Det er ikke til at komme udenom. Drømmer du om at komme i bedre form, så kan du med fordel bruge internettet og dets mange muligheder til at gøre drømmen opnåelig.

Herunder får du konkrete tips til at bruge internettet til at skabe og bevare din træningsmotivation:

  1. Deltag i fælles online træninger
  2. Track og del dine træningsresultater på sociale medier (brug f.eks. Strava til at tracke din fysiske træning)
  3. Brug online platforme til at finde en træningsven (brug f.eks. Boblberg)
  4. Følg andre træningsentusiaster på YouTube og lav evt. din egen træningskanal

For at kunne streame træningsvideoer og gøre brug af de mange platforme, der findes inden for træning og sundhed, har du brug for hurtigt internet. Fibernet bør i den forbindelse være at foretrække, da du med fibernet er sikret lynhurtigt internet.

Internettet vil også være med til at udvikle idrætten i fremtiden

Internettet har i årtier været med til at udvikle idrætten, og alt tyder på, at internettet også i fremtiden vil spille en central rolle i idrættens udvikling.

Internettet er et godt redskab til at skabe træningsmotivation, og i takt med at der kommer nye platforme og teknologier, vil internettet formentlig blive en endnu større og bedre kilde til viden, motivation og inspiration inden for træning og sundhed.