Lynkur: Sådan kommer du i din nytårskjole
© Costume 176

Sådan kommer du i din nytårskjole på 5 dage

Sætter du fokus på sundhed de næste dage, kan du sagtens nå at få din krop tilbage i balance inden nytår. Bliv guidet trin-for-trin her

At skulle ned i sin lille, sorte nytårskjole kan for mange godt være lidt af et mareridt. December måned er ofte et langt maraton af julefrokoster, så man får hurtigt følelsen af at være en julegris på vej ned i et par spandex, når man tester nytårsoutfittet. Kjolen, som sad godt i starten af måneden og fik den bedste følelse frem i dig, har nu vendt dig ryggen

Men frygt ej, du kan stadig nå meget mellem jul og nytår, som nok skal få dig ned i dit lækre outfit og få lukket munden på din indre kritiker, for ja, det er dig og ikke din kjole, den er gal med.

Først tager vi lige den rationelle hat på, og den gode nyhed er, at det altså ikke kan lade sig gøre at tage 10 kilo på over fire julefrokoster. Du kan godt føle det sådan, du kan være oppustet omkring maven, hvilket hurtigt kan få alle bukser til at virke tre størrelser for små. Der kan også komme væske i kroppen og særligt væske i hovedet ses på billeder.

Det er højst sandsynligt blandingen af den tungere mad, som du ikke er vandt til, en større mængde alkohol og den dårlige samvittighed for din manglende engagement i dit fitnesscenter.

Alt det tilsammen kan give dig følelsen af at have taget mellem fem og ti kilo på alle de forkerte steder, og det er også det, du vil se i spejlet. Vægten kan også drille dig, da den tunge mad ofte stadig er i kroppen næste morgen, og så er der væsken oveni.

Men bare rolig, vi kan sagtens få din krop tilbage i balance og få dig til at føle dig som en sund smækker sild inden nytårsaften. Her kommer nogle tips til at få din krop og selvtillid tilbage inden nytår.

1. Stay hydrated

Start dagen med en halv liter vand med saften fra en halv citron. Det gælder bare om at få væske ind som det første om morgenen (før kaffen), og få skyllet en masse affaldsstoffer ud.
Fortsæt med at drikke vand gennem hele dagen, du skal nå tre liter, inden du rammer puden om aftenen. Hvis du har lyst til noget varmt, så er pebermyntete godt for fordøjelsen, og kan både nydes varmt og koldt.

2. Morgensmoothie

De næste fem dage skifter du din almindelige morgenmad ud med en grøn, sund smoothie. Det giver dig en masse sund næring fra morgenstunden af.
Så er stilen lagt for en sund dag, og hvor ofte får du ellers startet dagen med rå grøntsager? Tilføj matcha-te til din smoothie, eller Se en liste med forskellige smoothieopskrifter her.

3. Portionsstørrelse

Over julen har du helt sikkert fået udviddet din mavesæk! Det sker, når man spiser mere end man behøver og får den der meget overmætte følelse, og måske endda ondt i maven. Du kan sagtens få mavesækken tilbage til normal størrelse, men det kræver lige et par dage, hvor man føler en smule sult. Det er ikke farligt, men desværre nødvendigt.
Drik noget vand/te i stedet. Hold dig til en portion, der kan være på en lille tallerken, efter 15-20 minutter skulle du gerne føle dig mæt eller ‘ikke sulten’. Spis små portioner gennem dagen, når du føler sult, i stedet for store mængder

4. Motion

Træn de næste dage, bare en halv time, hvor pulsen kommer godt op eller styrketræning. Træn gerne din mave ekstra hårdt. Følelsen af at have ømme mavemuskler giver en følelse af at være slankere.
Så selvom jeg til en hver tid ville prioritere at få de store benmuskler i gang, grundet den større forbrænding, så må du gerne give mave og ryg en ordentlig tur. Prøv dette træningsprogram.

5. Eksfoliering og spa

Daglig tørbørstning inden dit bad om morgenen, eller en god omgang med en hjemmelavet kaffe scrub, sætter gang i blodcirculationen og giver dig en dejlig blød hud.
Tag din veninde i hånden, og hop en tur i dampbad og sauna. Det føles virkelig rart at få svedt en masse ud, og du får en flot glød. Du kan også lave din egen bodyscrub med denne opskrift.

6. Selvbruner

Lidt kulør fra en selvbruner kan både få dig til at føle og se slankere ud. Jeg elsker økologiske Vita Liberata.

7. Søvn

Prioritér dine otte timer, så kroppen har tid til at restituere. Det kan hurtigt ses på huden og på kroppen på sigt, når dit stressniveau aftager og overskuddet til at spise sundere og nå din motion indtager.

8. Fokus på kost

Det siger nok sig selv, men undgå sukker, for meget salt og alkohol i de fem dage. Vil du gå mere intenst til værks, så fjern lige mælkeprodukter, gluten og skær ned for kødet og op for grøntsagerne. Skip fast food, og lav maden selv af rene råvarer. Hav en lækker cremet grøntsagssuppe i fryseren, som du altid kan tø op, når sulten kommer.

Alle disse tiltag tilsammen vil give dig en synligt fladere mave, mindre væske i kroppen og en MEGET lettere følelse. Det sammen med en blød og lækker hud, som du har plejet og fugtet, et friskt sind, grundet en masse søvn og væske, er næsten et garanteret selvtillidsboost. Prøv det af, og se for dig selv, hvad fem dage med selvforkælelse og kærlighed til din krops indre kan gøre.

Vi ses i den lille sorte til nytår.