Find det bedste yogaudstyr til din træning – fra yogamåtter, træningsbolde og træningselastikker til vippebræt og meditationspuder.
© Nelly.com

Yogaudstyr: Det bedste yogaudstyr til din træning

Yogamåtte, træningselastik, vippebræt og træningsbold. Det er blot noget af det yogaudstyr, du skal bruge, og så er du klar til den ultimative yoga-session. Vi har fundet det bedste yogaudstyr til din træning her.

Yogaudstyr kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Hvordan finder jeg den helt rigtige yogamåtte? Skal jeg bruge en træningselastik? Og hvad med vippebræt, træningsbolde og meditationspuder? Det er blot noget af det yogaudstyr, vi gennemgår i denne artikel.

Uanset om du er til det afslappende hatha- eller hot yoga, er træningsformen god for både krop og sind. Og med hensyn til udstyr er yoga nok en af de sportsgrene, der er nemmest at dyrke: Alt, du skal bruge for at komme i gang, er noget lækkert og behageligt yogatøj og en yogamåtte – og selvfølgelig huske at styre uden om de fire fejl, du let kan begå i yoga. Det kan dog være rart at peppe træningen lidt op med noget yogaudstyr, som betyder, at du kan lave nye og anderledes øvelser og gøre din træning mere effektiv.

Er du på udkig efter nyt yogaudstyr, gennemgår vi her nogle af de vigtigste ting, du med fordel kan bruge i din træning – og det er helt sikkert noget for dig, uanset om du er begynder eller mere øvet. I artiklen finder du information om følgende yogaudstyr:

  • Yogamåtter
  • Træningselastikker
  • Vippebræt
  • Træningsbolde
  • Meditationspuder

Træningselastik: Træn din udholdenhed med yogaudstyr

En træningselastik er uundværlig, når det gælder yogaudstyr, hvis du gerne vil have det optimale ud af din yogasession og tone dine muskler. Træningselastikker kan bruges til en række forskellige øvelser, som kan øge din smidighed og udholdenhed. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst udnytter din træningselastik til yoga, kan du finde masser af inspiration til øvelser og stillinger på blandt andet YouTube.

Det vigtigste at være opmærksom på, når du køber en træningselastik, er, at der findes forskellige styrker. Hvis du er nybegynder eller ikke vant til at træne med yogaudstyr, kan du med fordel starte med at bruge en træningselastik med en lettere styrke og avancere til træningselastikker med større styrke, efterhånden som din krop vænner sig til modstanden. Mange steder kan du købe pakker med træningselastikker af forskellig sværhedsgrad, så du kan bruge de forskellige elastikker til træning af forskellige kropsdele.

En god træningselastik er det ultimative yogaudstyr til din træning.

ELASTIKSHOPPEN.DK
Sæt med træningselastikker i 5 størrelser
ca. 50 kr.

© ElastikShoppen.dk

Vippebræt: Yogaudstyr, der giver fordele i andre stillinger

Et vippebræt – eller balancebræt, som det også kaldes – er det perfekte yogaudstyr, hvis du ønsker at opnå en bedre balance, hvilket er en fordel i flere yogastillinger. Når du står på et vippebræt, træner du både musklerne i benene og fødderne, og så er det godt til at forebygge skader, da du træner leddenes mobilitet.

Når dit yogaudstyr tæller et vippebræt eller balancebræt, har du mulighed for at lave mange forskellige øvelser – for eksempel øvelsen, hvor du vipper fødderne fremad, så brættets kant næsten rører jorden, og så drejer til siden og hele vejen rundt, uden at kanten helt rører jorden. Gentag til den anden side.

Du kan også tage den nemme løsning og blot stille dig på dit vippebræt i stedet for at sidde i sofaen, mens du ser fjernsyn.

Et vippebræt er vigtigt yogaudstyr til din træning.

NORDIC STRENGHT hos Billig-fitness.dk
Vippebræt i træ
169 kr.

© Billig-fitness.dk

Træningsbold: Yogaudstyr til at avancere dine stillinger

En træningsbold eller yogabold er et godt stykke yogaudstyr, der findes i mange forskellige størrelser og kan hjælpe dig med at træne din stabilitet og balance. Inden for yogaens verden kan du bruge en træningsbold til flere forskellige øvelser, for eksempel til en anderledes child's pose ved at sætte knæene på måtten foran bolden og derefter lade overkroppen glide ind over bolden, mens du lader skulderbladene falde fra hinanden. Du kan også blot bruge en træningsbold som et ergonomisk alternativ til kontorstolen.

Du bør vælge din træningsbold efter din højde – jo højere du er, jo større skal bolden være. En træningsbold på 65 centimeter passer til en voksen under cirka 180 centimeter.

Træningsbold 65 cm til yoga

ABILICA hos Bodystore.dk
Armyfarvet træningsbold 65 cm
239 kr.

© Bodystore.dk

Meditationspude: Yogaudstyr til meditation

Yoga og meditation hænger for mange uløseligt sammen, da der bag de to ting ligger mange af de samme tanker om mindfullness og at være fuldt ud til stede i nuet. Man kan selvfølgelig også meditere uden en meditationspude eller andet yderligere yogaudstyr, men en meditationspude kan faktisk hjælpe dig med et opretholde en rank, oprejst stilling under meditationen.

Der findes desuden forskellige typer af meditationspuder, fra den klassiske runde til den halvmåneformede. Denne runde meditationspude fra Oysho er lavet i kraftigt og holdbart bomuld og kan bruges til forskellige siddende stillinger, for eksempel skrædderstilling.

En meditationspude er uundværligt yogaudstyr.

OYSHO hos Zalando.dk
Beige meditationspude i bomuld
289 kr.

© Zalando.dk

Yogablok: Yogaudstyr, der giver støtte

Leder du efter noget yogaudstyr, der kan give dig ekstra støtte under træningen, er en yogablok et oplagt valg. En yogablok kan både give aflastning til lænd eller hoved og løft, når du har brug for det i en særlig stilling, men kan også bruges til decideret træning, for eksempel ved at placere yogablokken mellem lårene, mens du går i 'bro' – lig på rykken med armene ned langs siden og bøjede ben, hvorefter du spænder op i numsen og løfter den.

En yogablok i kork er det oplagte yogaudstyr, når du trænger til ekstra støtte i træningen.

DENINTELLIGENTEKROP.DK
Yogablok i kork
79 kr.

© Denintelligentekrop.dk

Træningsbælte: Det perfekte yogaudstyr til at træne smidighed

En vigtig del af yoga er afspænding og smidighedsøvelser – og her kommer det særlige yogaudstyr træningsbælte ind i billedet. Et træningsbælte er genialt til at træne din fleksibilitet, da du kan bruge det til at forlænge dine arme og dermed strække dine muskler ekstra godt ud.

Brug et træningsbælte som yogaudstyr til at træne din smidighed.

GOYOGI
Rosa træningsbælte
89 kr.

© Goyogi.dk

Massagebold: Giv din afspænding et prik over i'et

Apropos afspænding kan du med fordel føje en massagebold til dit yogaudstyr. En massagebold kan hjælpe med at løsne op for spændinger i både skuldre, ryg, arme, ben og fødder – enten ved at du lægger dig ovenpå den, står på den eller sidder på den og derefter 'ruller rundt' ovenpå den for at give dine muskler en dejlig massage.

En massagebold er det perfekte yogaudstyr til afspænding.

BODHI hos Kropsform.dk
Massagebold i kork
99 kr. (før: 119 kr.)

© Kropsform.dk