Vitaminer til huden
© Anna Stokland

Her er vitaminerne, der giver dig smuk hud

Få en naturlig smuk og glødende hud med de rigtige vitaminer.

De fleste kan genkende problemer med uren og ujævn hud. Der findes masser tips til at opnå den smukke glød, men hvis du har prøvet de fleste cremer, masker og en dermaroller uden at opnå det ønskede resultat, så kan det skyldes, at du mangler vitaminer. Vitaminbalancen i vores krop har ikke kun indflydelse på, hvordan vi føler, men i høj grad også, hvordan vores hud ser ud.

Ligesom med alle andre typer vitaminer, så hjælper de på forskellige problematikker. Så om du lider af akne, tør hud eller en ujævn hudtone, findes der et supplement, som passer til lige netop dig.

Nedenfor guider vi til de vitaminer, der både kan indtages eller smøres direkte på huden, og som kan hjælpe dig på vej til den ønskede glød.

Vitamin A

Vitamin A øger produktionen af kollagen, fremmer cellefornyelsen og hudens elasticitet, og frem for alt regulerer olieproduktionen i huden. Hvis din hud producerer for meget olie, vil du have større sandsynlighed for at få akne og urenheder.

Vitamin A er både velegnet som et serum og kosttilskud, men er især effektiv overfor akne, når det påføres direkte på huden.

Vitamin B6

Vitamin B6 er en afart af vitamin B, som også er kendt for at reducere akne og give den attraktive rene hud. Vitaminet bidrager til immunsystemet og kan desuden også hjælpe håret og skaber balance i den hormonelle aktivitet, der kan være årsagen til uren hud hos især kvinder. Hvor andre supplementer kan tage en til to måneder, før effekten kan ses, vil B6's virkning være tydelig efter en kort periode.

Vitamin C

Vitamin C er både effektivt, når det indtages og påsmøres. Vitamin C forbedrer kollagenstrukturen, hvilket giver en fastere hud med mere elasticitet og en mere jævn hudtone. Derudover beskytter vitamin C mod hyperpigmentering og solskader, der gør vitaminet til det ideelle supplement for dig, der både vil forebygge og bekæmpe ujævnheder i hudtonen.

Kosttilskud med vitamin C, Matas 75 kr.

Vitamin D

Vitamin D er det vigtigste supplement i kampen mod fedtet og uren hud. Hvis du er mangler vitamin D, kan det påvirke dit immunsystem, der i så fald vil øge produktionen af olie i huden. Det er specielt vigtigt at få nok D-vitamin i de kolde lande, hvor timerne med sol er få, for at holde energiniveauet oppe. Det er derfor en god idé at tilføje vitaminerne som supplement til din kost.

Vitamin E

Vitamin E er et antioxidant, der også findes i den sunde grønne te, som styrker hudens forsvar og mindsker cellernes forældelsesproces, hvilket bevarer hudens unge udseende. Derudover beskyttes huden fra at absorbere ultraviolet stråling, og vitamin E hjælper med at holde på hudens naturlige fugt.

Magnesium

Magnesium er et mineral, men balancen af magnesium er ligeså vigtigt for din hud som alle de andre vitaminer. Mineralet forstærker enzymerne, der er vigtige for at kunne danne proteiner, der er medvirkende til sund hud og smukt hår. Magnesium kan både bruges i en creme, og smøres direkte på huden, eller i et kosttilskud som supplement til din daglige kost.

Bodylotion med magnesium, Nordichealt hos Med24.dk 206 kr.

Multivitaminer

Hvis du gerne vil samle fordelene fra de mange forskellige vitaminer, findes der allerede flere ideelle produkter, så du kun behøver at tage et enkelt supplement om dagen.

Vitavivas 3 in 1 beauty booster samler alt det bedste fra vitamin B, C og E i et komplet kosttilskud, der giver dit system det bedst mulige grundlag for at skabe smuk hud, glansfuldt hår og sunde negle.

Foretrækker du at få dine vitaminer gennem et serum, er denne fra Smuk Skincare ideel med den perfekte kombination af vitamin A, C og E.