23 ting, du skal opleve dette forår

23 ting, du skal opleve dette forår

Spirende grene, is i store mængder, udendørstræning, farvede negle og kaffebarer med solgaranti: Vi giver dig opskriften på et perfekt forår

Fuglefløjt, blomster i fuldt flor og lange, lyse dage – endelig er det forår.

Vi giver dig her den optimale liste med alt, du skal se, høre, læse og opleve i løbet af de næste par måneder.

1. Spirende hjem

Få foråret inden for døren ved at klippe friske grene i naturen og stille dem i dit hjem. Det er en livsalig fornemmelse hver dag at følge med i, hvordan de små spirer og knopper folder sig ud til forårsgrønne blade og smukke blomster.

2. Hurra for hole

Den norske politimand Harry Hole er tilbage – i bog nummer 11. Bliv endnu engang fanget ind i Jo Nesbøs krimiunivers med bogen Tørst til 300 kroner hos Modtryk.

3. Istid

Når de første solstråler titter frem, er det endelig tid til is igen. Og gerne i store mængder – for eksempel af de tre nye varianter af den kolde, lækre Magnum, der byder på cremet kokos, intens mørk chokolade og sød hindbær. Mums.

Drudenfuss: Kaffetid i forårssolen

4. Kaffetid i forårssolen

Den første kaffe, der kan nydes udenfor i det nye år, er noget helt særligt. De ristede bønner smager bare bedre, når de forenes med solens første stråler. Det eneste det kræver, er en café med et godt solspot. Vi har fundet fire muligheder til dig:

Væksthuset ligger i den vestlige del af Landbohøjskolens have på Frederiksberg. Det er en café indrettet i et drivhus med masser af klapstole, der kan benyttes, når solen er fremme. Nyd udsigten til de grønne bede og blomsterne sammen med din friskbryggede kaffe.
Grønnegårdsvej.

Drudenfuss ligger centralt i Latinerkvarteret i Århus. Her er der udeservering på to af Århus’ allerhyggeligste gader, og derfor er der gode muligheder for at fange et solspot.
Graven 3, Drudenfuss.dk.

Krostue Café ligger på Sortebro Kro ved indgangen til Den Fynske Landsby i Odense. Nyd kaffen og solen i den romantiske æblehave, hvor små grise løber rundt, og kagen serveres under de gamle æbletræer.
Sejerskovvej 20, Sortebrokro.dk.

Cafe Pixie ligger på den hyggelige Bopa-plads på Østerbro i København, hvor der er sol det meste af dagen. Stemningen er afslappet og parisisk med petanquebaner, grønne træer og vakkelvorne borde.

Løgstørgade 2, Cafepixie.dk.

23 ting, du skal opleve dette forår

5. Forårslak

Mal dine negle i uimodståelige ferskenfarvede, nude og lyserøde nuancer. Kollektionen Retro revival 2.0 fra Essie byder på seks skønne forårsfarver.

Retro revival 2.0 i 01 pure chiffon, 02 sweet tart, 03 flawless, 04 chastity, 05 prima bella, 06 bold beauty, Essie hos Matas pr. stk. 100 kr.

6. Markedsmad

Gå shop amok i lækre madvarer i hjertet af Vesterbro, hvor madhallerne WestMarket netop er åbnet. Her finder du alt fra fisk og bøffer til fristende frugter og uimodståelige snacks samt kolde fadøl, vin på glas, en kaffe to go eller middag for to.
Vesterbrogade 97, Westmarket.dk.

7. Fynsk Forår

Forår rimer på en helt særlig, overgæret øl tilsat hyldeblomst og en frisk blomstersmag. En af vores favoritøl, Fynsk Forår, brygges på Ørbæk Bryggeri, hvor det også er muligt at komme på rundvisning med smagsprøver.
Assensvej 38, Oerbaek-bryggeri.nu.

8. Se din by fra toppen

Når solen skinner, er der ikke noget mere fantastisk end at nyde aftensmaden med udsigt til byens tage. Spis med København som stemningsfuld kulisse på Illum Rooftop, der ligger på toppen af stormagasinet Illum, og glæd dig til at Kølpin Group åbner det nye hippe hotel Sander’s i København bag Operaen. Hele hotellets tagflade bliver en tagterrasse med hyggeområder og udeservering.
Illum, Østergade 52, Illum.dk og Sander’s, Tordenskjoldsgade 13-15.

23 ting, du skal opleve dette forår

9. Gå i kage

Conditori La Glace er Danmarks ældste og måske også bedste konditori. Det blev grundlagt i 1870 midt i det gamle København og har gennem seks generationer leveret livskvalitet i kageform. La Glace har en kage til enhver anledning – også til at fejre, at vi nu går mod lysere tider. Det kan du gøre ved at gå ombord i deres forårskage, der er inspireret af nyudsprungen bøgeskov. Kagen består af hindbærfromage, chokoladetrøffel, hindbærpuré og mandelbund, og et stykke koster 57 kroner.
Skoubogade 3, Laglace.dk.

10. Flower power

Blomsterne myldrer de næste måneder. Bind en poetisk blomsterkrans af forårsblomsterne, så behøver du ikke så meget mere i dit outfit for at udtrykke ren boheme.

11. Yoga på Samsøe

Mellem-rummet på Samsø er en trelænget gård, der afholder meditations- og yoga- retreats. På den naturskønne ø findes de perfekte omgivelser til at søge velvære, ro og balance. I løbet af foråret afholder Mellem-rummet flere kurser, for eksempel Byd foråret velkommen, hvor du får mulighed for at avancere din yogapraksis, udforske dig selv, afstresse kroppen og booste dit immunforsvar.
Pris for undervisning, mad og logi: 3.200 kroner. Holmevej 3, Mellem-rummet.dk.

12. Beskyttende face-mist

Vi hører det igen og igen, men mange af os er stadig ikke særligt gode til at huske solcremen i løbet af dagen. Derfor er det behjælpeligt, at der dette forår lanceres flere face-mists med spf. Face-misten fra Filorga med spf 50 er nem at have med i tasken. Ud over den beskyttende solfaktor indeholder den en cocktail af vitaminer, og den kan anvendes uden, at det går ud over din makeup.
Uv-bronze mist spf 50, Filorga hos Magasin 295 kr.

23 ting, du skal opleve dette forår

13. Fest, til solen står op

Vi går lysere tider i møde – det skal da fejres. Invitér et par venner over til vin, og hold jer vågne hele natten.

14. Garderobetjek

Vintertøjet skal pakkes væk, forårs- og sommertøjet skal frem igen, og nye forårshits skal erhverves. Dette forår skal du gå efter en flagrende let, gulvlang kjole, en mønstret jakke og en rektangulær taske i naturens egne nuancer. Par det med store øreringe, der fanger forårssolen, og du er tiptop-klar til sæsonens fester.
Kjole, Stine Goya 3.900 kr. // Taske, Loewe 15.600 kr.

15. Ud på tur, aldrig sur

Efter en lang og kold vinter, hvor weekenderne mest af alt er blevet tilbragt under dynen, er det herligt at planlægge en tur ud i naturen med en picnickurv, et par gode sko på fødderne og dine venner, familie eller udkårne under armen.

Vores fire bud på forårstur-destinationer følger her:

Rudolph Tegners Museum & Statuepark i Dronningmølle.

Opalsøen ved Sandvig på Bornholm.

Trampestien langs Stevns Klint.

Søhøjlandet ved Skanderborg.

23 ting, du skal opleve dette forår

16. Skift ham med papaya

Efter et par mørke måneder trænger vores vinterhud til nyt liv. Arndal Spa i indre København har lanceret en Papaya Pleasure-kropsbehandling, der får dig til at skifte ham som en anden slange. Behandlingen begynder med ti minutters afslapning i saunaen, hvor musklerne varmes op, og skuldrene sænker sig. Herefter sættes der gang i blodcirkulationen, og de døde hudceller fjernes med tørbørstning af hele kroppen. Det følges op af 25 minutters kropsmassage med den beroligende papayagel, der er rig på A- og C-vitamin, som virker genopbyggende, fugtgivende og nærende. Bagefter bliver du pakket ind i bløde lagener, der giver en afslappende følelse af blive puttet som barn. Mens den afrikanske frugt gør sin virkning, går turen til dit ansigt, der afrenses og peeles og påføres en detox-maske. Behandlingen afrundes med serum og cremer tilpasset din hudtype. Behandlingen koster 1.199 kroner.
St. Kongensgade 21, Arndalspa.dk.

17. Hjemmebarista

Lav ekstrakt til din iskaffe allerede nu, så den er klar i køleskabet til den dag, hvor solen pludselig varmer, og mokkaen skal nydes kold frem for varm.

Opskrift på kaffeekstrakt: Rækker til cirka 10 glas iskaffe:

125 gram almindelig filterkaffe hældes i en skål med 2 liter koldt vand.
Rør, indtil kaffen er absorberet.
Lad mikset trække i mindst 10 timer med et forklæde eller låg dækket over.

Hæld den kolde kaffe igennem en si beklædt med et viskestykke, så kaffegrumset sorteres fra. Hæld kaffen på en flaske, og stil det i køleskabet. Ekstrakten kan holde op til tre uger på køl. Når du skal lave en iskaffe, fylder du et glas med isterninger, mælk, den hjemmelavede kaffeekstrakt og sirup, sukker eller lignende.

18. Pimp din altan

Med et par udemøbler, en krukke med blomster og en altankasse med krydderurter er du allerede nået langt, hvis dit udeareal ikke er på så mange kvadratmeter. Så er det bare at tænde op for grillen og smække stængerne op.

23 ting, du skal opleve dette forår

19. Solbrilletid

Der er ikke noget i garderoben, der rimer mere på forår, end når solbrillerne kommer i brug.

20. Amerikansk historie

Jacob A. Riis blev kendt for sit banebrydende fotojournalistiske arbejde i USA i tiden omkring forrige århundredeskifte. Med sine socialrealistiske fotografier var han med til at belyse og forbedre elendige sociale forhold for tusindvis af mennesker i den hastigt voksende storby New York. Fotografier, tekstuddrag, magasiner, breve og fotografiske artefakter, der belyser Jacob A. Riis’ arbejde, vil i foråret være udstillet på det smukke Ribe Kunstmuseum, der også har en romantisk havepavillon, hvorfra man i foråret kan nyde den smukke have.
Udstillingen Jacob A. Riis. Light in Dark Places er åben frem til 14. maj 2017.
Sct. Nicolaj Gade 10, Ribekunstmuseum.dk.

21. Træn i det fri

Når solen skinner, er det unægteligt sjovere at træne udenfor end i et indelukket træningscenter. Udendørstræning – eller outdoor training – er et fænomen, der de seneste år er vokset, og der er i dag utallige muligheder for at give den gas rundt omkring i landet, ganske gratis. Så er der ligesom ingen undskyldninger. Slå dig løs på Nordhavns P-hus’ tag, hvor der ligger et fantastisk byrum med træningsfaciliteter i 24 meters højde og udsigt over Øresund og havneløbet. På Godsbanen midt i Århus har du mulighed for at lave hårde bakkeintervaller op ad bygningens tage, og på Stige Ø nord for Odense er der en fed forhindringsbane med 16 forskellige forhindringer. Banen er åben året rundt og offentligt tilgængelig. Har du alligevel træningstøjet på, kan det anbefales at tage en løbetur rundt på den smukke Stige Ø.

22. Kultserie til en regnverjsdag

Kultserien Twin Peaks om mordet på den lokale gymnasiepige Laura Palmer og det efterfølgende forsøg på opklaring blev oprindelig sendt i 1991. Selvom serien var en kritikersucces, lukkede den efter kun to sæsoner på grund af dårlige seertal. Lige siden har fans verden over håbet på en fortsættelse. Og nu – over 20 år efter, at anden sæson blev vist – har instruktøren David Lynch vækket tv-serien til live igen. Twin Peaks sæson 3 har premiere 21. maj og er perfekt til et par (u)hyggelige sofatimer på de forårsdage, hvor solen må vige for mørkere skyer. Det er endnu ikke offentliggjort, hvor serien får premiere i Danmark.

23. Hanami

En af forårets smukkeste begivenheder er, når kirsebærtræerne springer ud. Traditionen, hvor folk samles for at nyde de mange lyserøde blomster i byen, stammer oprindeligt fra Japan, hvor det har sit helt eget navn: hanami. Også i Danmark er det blevet en tradition – ikke mindst gengivet på Instagram, hvor der fra omkring midten af april er en del mere lyserødt end sædvanligt.

Steder at se kirsebærtræerne blomstre:
Bispebjerg Kirkegård i København, Frederiksborgvej 125.
Mindeparken, Århus.
Marselisborg Mindepark, Århus.
Kongens Have i København, Øster Voldgade 4A.

ALT DET, DU IKKE VIL SÅ GLIP AF