3 boganbefalinger, vi ikke kan vente med at læse

...en af anbefalingerne er en bog, som du kun må læse, hvis du selv er et godt sted. Den handler nemlig om, hvordan forfatteren kommer gennem det første år efter at have mistet sin mand.

Vi har snakket med Marie Kaufholz, som er redaktør på Børsen Pleasure og har en fantastisk sans for gode fortællinger. Her får du tre favoritter fra Maries boghylde – og der er lidt til enhver smag.

Bogen, jeg læser lige nu

I januar 2023 dukker et mystisk postkort op hjemme hos Anne Berest familie. Det eneste, der står på kortet, er fire navne. Navnene på familiemedlemmer, der døde i Auschwitz i 1942. 16 år senere beslutter Anne Berest sig for at undersøge, hvem der sendte postkortet og hvorfor.

”Postkortet” er blevet hendes store gennembrud som forfatter, men hun var ikke decideret ukendt før. Hun har sammen med bl.a. Caroline de
Maigret skrevet ”How to be a Parisian”, er skuespiller og Chanel-muse.

Bogen, jeg anbefaler alle at læse

Nu lever jeg jo af ord og mit råd til alle, der vil leve af at skrive, er, at læse Joan Didion, for hun er en litterær superstjerne, der kan skrive alt. Hun har både skrevet for magasiner som Vanity Fair og Vogue, skrevet filmmanuskripter (70’er versionen af ’A Star is Born’, ’Tid til kærlighed’ med Michelle Pfeiffer og Robert Redford) og romaner.

Da jeg købt hendes ’The Year of Magical Thinking’ (’Et år med magisk tænkning’) i en lille boghandel i Paris, sagde boghandleren, at man kun måtte læse den, hvis man selv var et godt sted. Den handler nemlig om, hvordan hun kommer gennem det første år efter at have mistet sin mand og er skrevet, så man føler, hvad hun føler.

Den næste bog, som jeg skal læse

En bog, der virkelig knuste mit hjerte, var ”A Little Life” (Et lille liv) fra 2015 af Hanya Yanagihara. Bogen blev dengang så stort et hit, at folk genskabte coveret med billeder af dem selv, og der blev lavet merch med de fire hovedpersoners navne.

Yanagiharas nye roman, ’Til Paradis’, om et alternativt Amerika i årene 1893,1993 og 2093 er netop blevet udgivet på dansk, og hvis den er bare halvt så halvt så god, er jeg godt tilfreds.