Den norske tv-serie Skam
© NRK

3 steder, du kan få dit Skam-fix

Krise: Den populære serie holder pause indtil 14. november! Heldigvis kan du stadig få stillet din trang til Skam med disse uundværlige tiltag

Skams tredje sæson er i fuld gang, og uge efter uge har vi siddet klistret til computerskærmen for at følge med i Isaks (og Evens) rejse – men efter det seneste, hæsblæsende afsnit, skete det, der bare ikke måtte ske: Skam tager en pause.

Skaberne af Skam har netop lagt et klip ud, der tilsyneladende viser Isak i færd med at dyrke sex – men nu er spørgsmålet så bare med hvem? Desværre slutter det korte klip med annoncering af, at Skam holder pause og først vender tilbage 14. november. Se klippet her.

Suk, hvor skal vi nu vende hen for at få vores ugentlige dosis af ord som drittsekk, føkkboy og andre norske gloser?

Heldigvis er internettet en ven i nøden, så hvis du er lige så stor Skam-fan som os, vil du nok finde stor glæde i disse Instagram-tiltag, som kan fylde tomrummet.

Psst ... Derfor fik 3. sæson af Skam premiere klokken 1 om natten

1. Skam analyse

På Instagram-profilen @Skamoveranalysering har en norsk litteraturstudent givet sig i kast med at analysere og overanalysere Skam-afsnittene.

Er du vild med det norske sprog, Skam og en god portion humor, vil du elske disse skriverier. Analyserne vil nemlig udfolde dine elskede Skam-figurerer endnu mere og eksempelvis give stof til eftertanke om, hvem det mon er, Isak er i seng med i det føromtalte klip?

2. Instagram-profiler

Skam lever ikke bare i filmformat, men også på de sociale medier, hvor alle karaktererne har deres egne profiler, som tillader, at du kan leve dig endnu mere ind i fantasien om, at karaktererne lever videre, selvom serien holder pause.

Du kan finde alle karakterenes Instagram- og Facebook-profiller lige her – og ja, William har også en profil!

Desuden kan du tjekke Skams officielle Instagram-fanside, @p3skam.

3. Memes

Når nu du ikke kan få Skam de næste par uger, kan du istedet skamificere din hverdag ved kun at kommunikere i Skam-relaterede memes. Der findes nemlig ikke nogen situation, som det norske sprog og et billede fra Skam ikke kan matche.

Dine ligesindede Skam-fans vil helt sikkert blive meget henrykte for din nye, online kommunikationsstil. Find de sjove memes på Instagram-profillerne @myskammemes og @skamskamskam.