rengoring

3 utraditionelle rengøringshacks du måske ikke kender

Der findes et hav af forskellige tips og tricks, når det kommer til rengøring, men disse tre hacks har du måske ikke hørt om før.

Bagepapir til bruseren

Dette fantastiske trick spredte sig overalt på TikTok for nylig – og det er ikke uden grund. Det er en utrolig effektiv måde at fjerne kalk fra dine armaturer. Alt hvad du behøver er noget almindeligt bagepapir.

Vi kender alle til det ærgerlige syn af armaturer i badeværelset eller i køkkenet, der er blevet overbelagt med kalkaflejringer fra vandet – men frygt ej. Dette simple trick gør det let som en leg at få dem til at skinne igen. Bare tag lidt bagepapir, krøl det sammen og brug det til at skrubbe dine armaturer – et par hurtige bevægelser er alt, der skal til. Vi har selv afprøvet dette trick derhjemme, og vi kan glædeligt bekræfte, at det rent faktisk virker.

Bagepulver til ovnen

Næsten ingen af os ser frem til at skulle gøre vores ovn rent. Det kan virkelig være en besværlig opgave, men vi har opdaget et genialt hack, der gør det hele meget lettere. Det eneste du skal bruge er en klud eller en svamp, noget bagepulver og hvidvinseddike.

Først blander du en 'paste' af bagepulver og hvidvinseddike. Fordel herefter blandingen jævnt rundt i din ovn og lad det sidde natten over. Næste dag er det tid til at skrubbe. Du vil opleve, at blandingen af bagepulver og hvidvinseddike har løsnet snavset en del, men du kommer ikke helt udenom at skrubbe en smule for at komme til bunds i snavset. Brug en svamp som ikke ridser og en god potion knofedt.

Dette enkle trick gør ikke bare rengøring af din ovn en smule nemmere, men det er også en super miljøvenlig måde at få din ovn til at skinne på ny.

ovn

Fiks dine ridser i trægulvet med en nød

Dette trick har også spredt sig på TikTok, og det lyder måske en smule skørt, men det er ikke desto mindre en ret genial løsning på et almindeligt problem – nemlig ridser i trægulvet. Hvem skulle have troet, at en simpel valnød kunne være løsningen?

Tricket går ud på, at du tager en valnød og gnider den over en ridse i dit trægulv. Du vil opleve, at ridsen forsvinder øjeblikkeligt – nærmest ligesom når du visker en blyantsstreg ud med et viskelæder. Valnødder indeholder naturlige blødgørende og brunlige farvestoffer, som har en positiv virkning på ridser i trægulvet – og lad os lige understrege, at du ikke får samme resultat med en mandel eller en hasselnød. Vi taler af erfaring.

Det skal dog lige nævnes, at tricket egner sig bedst til at 'lappe' mindre ridser i gulvet. Vi kan altså ikke garantere, at du får samme resultater, hvis du prøver at 'lappe' store ridser. Men næste gang du opdager en mindre ridse i dit trægulv behøver du ikke bekymre dig – du kan bare finde en valnød frem fra køkkenet og se miraklet udspille sig.