
4 ting, du aldrig må lyve om til jobsamtalen
Må man stikke en hvid løgn til jobsamtalen for at sætte sig selv i et bedre lys? Her er et par råd til, hvornår du bør holde dig til sandheden
AfEn lille, uskyldig løgn kan hurtigt blive til ti, og pludselig befinder du dig i et spind af løgne, der ikke er til at finde hoved eller hale i.
Derfor er det altid en god idé at holde sig til sandheden, og det gælder ikke mindst til jobsamtalen og på dit cv. Dog er der tilnærmelsesvist tradition for at pynte lidt på sandheden i disse situationer, hvor spørgsmål som “Hvad er din største svaghed?” bliver besvaret med “Jeg er for perfektionistisk”, og det står nok ikke til at ændre. Dog er nogle hvide løgne værre end andre, og hvis du har behov for at overdrive en smule, så undgå at gøre det i disse fire tilfælde.
1. Hvor meget du tjener
Det kan muligvis synes udskyldigt at pynte lidt på tallene, når din potentielle arbejdsgiver spørger, hvor meget du tjente på din tidligere arbejdsplads. Men nogle arbejdsgivere kan finde på at bede om en kopi af en tidligere lønseddel, og så befinder du dig pludselig i en uheldig situation, hvor du fra start bliver stemplet som uærlig.
3. Om du blev fyret fra dit tidligere job
Mange dygtige mennesker bliver afskediget af den ene eller den anden grund. Det skal du ikke være bange for at fortælle til din jobsamtale. Du behøver ikke gå i detaljer, men forklar derimod, hvad du har taget med dig fra oplevelsen.