Få inspiration til mad i hverdagen.
© Alberte Stengaard

6 Instagram-profiler, vi besøger, når vi mangler madinspiration

Mangler du madinspiration i hverdagen? Vi har her samlet de bedste Instagram-profiler, som kan redde enhver krise om, hvad skal du spise til aftensmad.

Er du også ofte helt blank, når dagens aftensmad skal bestemmes? Og selvom du måske mest af alt har lyst til at bestille en lækker burger eller noget mexicansk mad som takeaway, så rammer samvittigheden: Det er tid til selv at lave aftensmad.

Du er ikke alene om at have det hverdagsdilemma, og derfor hjælper vi dig her ud af hverdagens madkriser med seks Instagram-profiler, som inspirerer med nemme og lækre hverdagsretter.

Vegetarisk Hverdag: Nemme vegetariske hverdagsretter

Mangler du inspiration til flere grøntsagsbaserede retter? Så skal du helt sikkert besøge Instagram-profilen @Vegetariskhverdag. Bag profilen står Camillia, som gennem smukke madbilleder præsenterer vegetariske retter, der får munden til at løbe i vand. Camillas mål er at gøre vegetarisk mad til et koncept, som alle kan være med på. Derfor guider hun gennem sin Instagram-profil til, hvordan man nemt og billigt kan lave vegetarisk mad i hverdagen – og hun går ikke ned på hverken madglæden eller smagen. Besøg også hendes blog af samme navn.

Mummum.dk: Plads til god mad i hverdagen

Mangler du inspiration til mad i hverdagen, er Instagram-profilen @Mummum .dk helt klart et besøg værd. Amanda og Mathilde, som står bag profilen, tror på, at uanset hvor travlt man har i hverdagen, så er der altid plads til god mad. Derfor kan du på deres profil finde inspiration til nem madlavning, hvor alle kan være med – uanset om du er på udkig efter inspiration til frokosten, aftensmaden, bagværk eller måske nogle sundere alternativer. Og i et forsøg på at gøre madlavningen endnu nemmere for dig, så kan du på deres blog af samme navn hver uge finde en madplan med tilhørende indkøbsliste.

Louiogbearnaisen: Mad til dig, der vil have det nemt og lækkert

På Instragram-profilen @Louiogbearnaisen finder du ingen lange opskrifter, som tager lang tid at lave – her er opskrifterne nemlig for dig, som godt kan lide at lave mad, men som langt hellere vil spise den. Louise, som står bag profilen, håber på at kunne inspirere til, at god mad ikke behøver at være bøvlet. Og på hendes profil og blog finder du opskrifter, der kan stille sulten, uanset om du er på jagt efter en salat, en vegetarisk ret eller måske noget helt tredje. På @Louiogbearnaisen kan du nemlig finde opskrifter inden for alle tænkelige kategorier.

Foodfanaticdk: Nemme thai-retter

Elsker du det thailandske køkken, skal du helt klart besøge Instagram-profilen @Foodfanaticdk. Nadia, som står bag profilen, har nemlig thailandske rødder, og på profilen deler hun ud af sine autentiske opskrifter på thailandske retter. Udover det thailandske køkken kan du på hendes Instagram-profilen og bloggen af samme navn også finde inspiration til blandt andet frokosten, de søde sager og de billige retter – alt sammen med inspiration fra alle verdens hjørner.

Mfalka: Farverig hverdagsmad

@Mfalka er langt de fleste opskrifter nemme og overskuelige – lige præcis det, man har brug for i en travl hverdag. Michala, som står bag Instagram-profilen, vil gerne inspirere til farverig hverdagsmad, for ifølge hende spises mad lige så meget med øjnene som med munden. Derfor vil du på profilen og på hendes blog Madpaletten finde nemme opskrifter på mad med masser af farver, lige meget om du mangler inspiration til retter med eller uden kød.

Albertestengaard: Lækre, plantebaserede retter

@Albertestengaard kan du ikke kun finde smukke madbilleder, men også masser af opskrifter på lækre, plantebaserede retter, som Alberte, der står bag profilen og bloggen af samme navn, har lavet. Alberte vil gerne inspirere til, at man ikke holder sig tilbage i køkkenet, og at man husker at lege med farver, teksturer og råvarer. Albertes opskrifter er nemlig lavet ud fra lyst, sjove idéer og hvad køleskabet lige byder på. Så elsker du også at lege i køkkenet, så er hendes profil helt klart et besøg værd.