© @philippakjaer

6 kaffealternativer til din gåtur i København

En kop kaffe og en gåtur kan synes som det oplagte makkerpar, men hvis du ikke er til kaffe eller blot har brug for en afveksling, findes der heldigvis lækre alternativer.

Selvom en dejlig varm kop kaffe er den oplagte drikke til de lange og kølige forårsgåture, er det ikke altid, at kaffetrangen er den største efter en lang arbejdsdag med utallige kopper kaffe. Mange går alligevel med en kop kaffe, fordi det næsten altid er muligt at opstøve en kop inden for meget kort afstand – hvad enten det er hos de mobile kaffevogne eller hos en af Københavns lækre kaffebarer. Vi har fundet seks varme kaffealternativer forskellige steder i København, som både smager godt og kan holde dig lun på din gåtur.

Håndplukket til dig

Varm æble-ingefær drik hos Kihoskh på Vesterbro

Hvis du har mulighed for at passere Kihoskh på Vesterbro på din gåtur, må du ikke snyde dig selv for den lækre æble-ingefær drik, som ikke blot giver varmen grundet dens lune temperatur, men hvis ingefær-smag også kradser en smule i halsen og giver dig et ekstra skud varme til din gåtur.

Adresse: Sønder Blvd. 53, 1720 København V

Vin chaud hos Vinhanen på Nørrebro

Er du vild med Gløgg, kan du med fordel planlægge din næste gåtur forbi Vinhanen på Nørrebro for at smage deres varme vin, vin chaud. Her er den krydrede og lune drik ikke forbeholdt juletiden, men er derimod stadig at finde på menuen – og der er garanti for en kop, der varmer hele kroppen op.

Adresse: Baggesensgade 13, 2200 København N

Champagnetoddy fra Champagnekælderen ved Søerne

Går din tur rundt om Søerne, er her det oplagte alternativ til de mange kaffevogne og kaffebarer, du passerer på din vej. Champagnekælderen, som er placeret lige akkurat ned til Peblinge Sø, har nemlig i samarbejde med Copenhagen Distillery udviklet en Champagnetoddy bestående af blandt andet Champagne og ginger beer – mon ikke, det vil sikre dig varmen?

Adresse: Nørre Søgade 21, 1370 København K

Varm chokolade hos Peter Beier på Østerbro, Vesterbro og i Indre by

Varm chokolade er en klassiker, men hvis du af og til bestiller det, ved du også, at der er stor forskel på dem. Er du til udgaven, som er lavet på rigtig chokolade, kan du med fordel slå et smut forbi en af Peter Beiers butikker, hvor du muligvis får en af Danmarks bedste kopper varm chokolade. Her kan du selv få lov at vælge, om du vil have din varme chokolade lavet på mørk, lys eller hvid chokolade.

Adresser: Nordre Frihavnsgade 20, 2100 København Ø, Vesterbrogade 2, 1620 København V og St. Kongensgade 3, 1264 København K

London Fog hos Original Coffee

Hos Original Coffee har de ikke kun god kaffe – de har selvfølgelig også lækre alternativer, blandt andet i form af en cremet London Fog. Den lune drik minder om en chai latte, men er lavet på en base af earl grey-te i stedet for den krydrede chai-te og er derudover tilsat steamet mælk og vaniljesirup. Den er et sødt, rundt og mildt alternativ til den stærke kop kaffe.

Adresse: Find en Original Coffee nær dig her.

Te hos Tante T i Torvehallerne på Nørrebro

Te er altid en sikker vinder, når vi har fået lidt for mange kopper kaffe, og så er det ikke mindst en af de drikke, der holder sig varmest i længst tid – hvis altså ikke den er tilsat mælk. Hos tebutik og tebar Tante T i Torvehallerne finder du et bredt udvalg af teer, heriblandt økologiske og koffeinfri teer, som er oplagte, hvis du har opbrugt dagens koffeinkvote.

Adresse: Torvehal 2, Linnésgade 17, B2, 1364 København K