Bryllup og brudekjoler du sparer penge på
© Pinterest / Asos

6 tips, der gør brylluppet meget billigere

Vil du fejre kærligheden uden at tømme bankkontoen, findes der flere forskellige tricks, som giver luft i budgettet.

Udgifterne til et bryllup kan hurtigt løbe op – du skal faktisk spare omkring 40 procent mere op, end du oprindeligt havde regnet med.

Heldigvis findes der en stribe tips, som vil gøre den magiske dag lidt mere prisvenlig, uden at spare på hverken feststemning eller kærlighed.

Psst ... Her er den bedste alder at blive gift i

Brudekjole på budget

Du forbinder formentlig ikke highstreetmærker som Asos med brudekjoler, men det er faktisk en skam. Flere og flere prisvenlige mærker er nemlig begyndt at lave brudekjoler, og Asos' udvalg er både omfattende, varieret og vellykket.

Husk dog at lægge lidt penge til side til en skrædder, så kjolen kan blive tilpasset din figur. Når din brudekjole er blevet formet efter dig vil du ligne en million, uanset om den har kostet 1.500 eller 15.000 kroner.

Brunch-bryllup

I 2017 begyndte de såkaldte brunch-bryllupper at vinde frem. Konceptet er simpelt: Hold bryllupsfesten om dagen i stedet for om aftenen.

I mange tilfælde vil det være billigere at leje et sted om dagen, og alkohol-budgettet vil være en brøkdel af det beløb, der går til en nat med fest og dans.

Drop papir

Bryllupsinvitationer behøver ikke blive sendt med papir og postvæsen. Investér i stedet lidt tid på at lave en flot online-invitation, som i mange tilfælde er omkostningsfrit.

Du kan eksempelvis bruge tjenesten Paperless Post, hvor du kan vælge mellem gratis skabeloner og sende op til 2.000 mails uden beregning.

Bordkort

Hvis du har tid og overskud, kan du lave dine bordkort selv. Det giver både plads i budgettet og et personligt præg i din borddækning. Desuden vil det ikke kræve de store kreative udfoldelser, hvis du holder det helt simpelt og eksempelvis skriver med tusch på nogle tørrede blade, som vist nedenfor.

Drinks på fad

Drop den dyre bartender, og servér i stedet drinks på fad. Du kan blande de lækre drinks inden, og derefter kan gæsterne selv tappe drinks under hele festen.

Bind selv

Brudebuketten og dertilhørende knappehulsblomster kan blive en dyr affære, når du køber dem hos en blomsterhandler. Men binder du dem selv, er der mange penge at spare.

Find inspiration til at binde en blomsterbuket med vores udførlige guide, eller via Youtube-videoen herunder.