Syv par, der har vundet vores hjerter
© Pinterest / @Closer Weekly / @Christine Soto / @Trendy Buzz / @Jeremy Leslie

7 par, der har vundet vores hjerter

Der er intet som en god kærlighedshistorie. Vi har samlet syv charmerende par, der får os til at tro på kærligheden

Der er ikke noget så dejligt som en god kærlighedshistorie. Og hvis den ovenikøbet har udspillet sig i virkeligheden, kan det næsten ikke blive bedre. Vi har samlet syv par, der på forskellig vis får os til at tro på kærligheden.

Jane Birkin & Serge Gainsbourg

De var 70’ernes mest cool par. Den unge, engelske skuespillerinde og den ældre, franske boheme vakte begejstring og skandale, da de stønnede og (måske, måske-ikke) simulerede en orgasme under indspilningen af megahittet Je t’aime ... moi non plus. Egentlig havde Serge Gainsbourg skrevet nummeret til skuespillerinden Brigitte Bardot, men hun forlod den franske kvindeforfører efter en kort affære, og Gainsbourg druknede sine sorger i Jane Birkin, som han havde mødt under optagelserne til filmen Slogan.

Da Birkin og Gainsbourgs eksplicit seksuelle tekst og lidenskabelige støn udkom i 1968, skabte det ikke bare stor opmærksomhed, men også økonomisk succes. Sangen blev forbudt på flere radiostationer, og den 23-årige Jane og 41-årige Serge flyttede sammen i et hus i rue Verneuil i midten af Paris. Parret var guf for medierne med deres boheme-livsstil og åbne snak om samlivet, der var påvirket af både en fælles glæde over kunsten og datteren Charlotte, men også af Gainsbourgs hårde livsstil. Efter et hjerteanfald i 1973 havde Serge erklæret, at han ville behandle sit vaklende helbred med cigaretter og alkohol. Han begyndte i højere grad at optræde som sit alter ego, en fiktiv karakter i hans sange ved navn Gainsbarre, der modsat den mere generte Gainsbourg elskede at feste og drikke. I 1980 forlod Jane Birkin den alkoholiserede Gainsbourg med ordene: “Jeg har elsket Gainsbourg, men jeg var bange for Gainsbarre.”

Edward VIII & Wallis Simpson

Året var 1936. Englænderne holdt vejret. Gennem et knitrende radiosignal annoncerede deres konge, Edward VIII, sin abdikation. Han blev dermed den første – og hidtil eneste – britiske monark, som frivilligt afstod fra tronen. Den populære konge kunne ikke bære den tunge byrde af ansvar og udføre sine pligter som konge uden støtte og hjælp fra den kvinde, han elskede. Kvinden var den borgerlige amerikaner Wallis Simpson, der havde ikke mindre end to forliste ægteskaber bag sig, og som det officielle England ikke ville acceptere som ‘Hendes Kongelige Højhed’. Da parret endelig fik hinanden, skete det ved en vielse i Frankrig, som ingen fra den kongelige familie deltog i. Efter vielsen slog de sig ned i Paris, hvor de – bortset fra et par års eksil under 2. Verdenskrig – tilbragte resten af deres liv sammen. Da Wallis døde fjorten år efter Edward i 1986, blev hun begravet ved siden af sin elskede.

David Bowie & Iman

“Nogle gange kender man ikke til et øjebliks sande værdi, før det bliver til et minde.” Sådan skrev den tidligere model Iman på Instagram, da hendes mand, musiklegenden David Bowie, gik bort efter et 18 måneder langt sygdomsforløb med kræft. Parret mødtes ved en fest i 1990 i Los Angeles, og den på det tidspunkt meget kvindeglade David Bowie faldt straks for somaliskfødte Iman.

“Jeg gav vores børn navne, den aften vi mødtes. Jeg vidste med det samme, at hun var min,” har Bowie sagt. Og det så det i udpræget grad også ud til. De to var sammen i 24 år, indtil Bowie døde sidste år.

Johnny Cash & June Carter

“Hun elsker mig på trods af alting – på trods af mig selv. Hun har reddet mit liv mere end én gang.” Sådan beskrev ‘The Man In Black’, Johnny Cash, sin elskede frelser, sangerinden June Carter. De to mødte hinanden i 1956.

“Den første gang jeg mødte June, faldt jeg på knæ og fortalte, at jeg en dag ville gifte mig med hende. Vi var begge to gift med andre på det tidspunkt. Men vi blev vildt forelskede, arbejdede sammen og turnerede sammen, vi var sammen hele tiden,” har Johnny fortalt.

Hans profeti holdt stik, og de to blev gift i 1968, efter at han havde friet på scenen under en koncert i London. I 1963 var June med til at skrive Johnnys største hit Ring Of Fire, der efter sigende handler om Junes forelskelse i Johnny, og at hun stod ved hans side gennem både misbrug og depression. De to var uadskillelige og gjorde altid alting sammen, selv da livet fik en ende. June Carter og Johnny Cash døde med kun fire måneders mellemrum i 2003.

John Lennon & Yoko Ono

  1. november 1966 besøgte John Lennon en udstilling på kunstgalleriet Indica Gallery i London, hvor særligt ét kunstværk fangede den berømte beatles opmærksomhed. Med bittesmå bogstaver var skrevet et ord, som man kun kunne læse ved at stå på en stige og bruge et forstørrelsesglas. Ordet var ‘yes’, og bag det avantgardistiske værk stod kunstneren Yoko Ono. Det skulle hurtigt vise sig, at det ikke kun var værket, der gjorde indtryk på den verdenskendte musiker. Kort efter museumsbesøget indledte Lennon og Ono et forhold, der resulterede i, at John Lennon blev skilt fra sin kone Cynthia. Herefter var de to uadskillelige, hvilket skabte en del gnidninger mellem John og de andre medlemmer af The Beatles. Da Lennon og Ono skulle giftes i 1969, vidste de på forhånd, at deres bryllup ville blive en kæmpe mediebegivenhed. De valgte at bruge opmærksomheden på at tale for fred i verden med en sengeliggende demonstration, hvor de inviterede verdenspressen indenfor til deres bed-in-hvedebrødsdage i præsidentsuiten på Amsterdam Hilton Hotel.

Goldie Hawn & Kurt Russell

Hollywoods galopperende skilsmissestatistik taget i betragtning er Goldie Hawn og Kurt Russells 34 år lange forhold lidt af et særsyn. Men faktisk kan parret ikke blive skilt. De er nemlig aldrig blevet gift. Og det anser Hawn og Russell som limen i deres forhold.

“Et langt forhold handler ikke om ægteskab. Det handler om kommunikation og om at være de to søjler, der holder huset og taget oppe, men også om at være forskellige og lære at tackle uenighed. Alt er et valg,” har Goldie Hawn sagt.

Da stjerneparret blev kærester efter indspilningen af filmen Swing Swift i 1983, var Goldie Hawn alenemor til to børn og havde to forliste ægteskaber bag sig. Kurt Russell, der selv havde en søn fra et tidligere forhold, tog fra første færd Goldie Hawns børn – heriblandt Hollywoodstjernen Kate Hudson – til sig, og sammen fik parret en søn. De fire sammenbragte børn er efter sigende helt enige i deres forældres beslutning om aldrig at tage turen til alters.

“Efter ti år sammen spurgte vi børnene, om de ville have, at vi skulle gifte os, og de sagde prompte ‘nej’,” har Goldie Hawn fortalt.

Yves Saint Laurent & Pierre Bergé

“Jeg er hans mand.” Sådan lød det dengang sensationelle svar fra den unge forretningsmand Pierre Bergé, da han i 1960 blev spurgt om sit ærinde på militærhospitalet i Paris, hvor han ville besøge patienten Yves Saint Laurent. Den i dag ikoniske designer var blevet indlagt med et psykisk sammenbrud under sin værnepligt efter at være blevet mobbet af de andre soldater på grund af sin seksualitet. Det var første gang, de ord blev udtalt på et militærhospital af en anden mand, og Yves Saint Laurent og Pierre Bergé chokerede med deres åbenhed omkring deres seksualitet. Sammen ankom de til premierer og åbninger, og gennem 50 år stod Pierre Bergé ved Yves Saint Laurents side som både professionel og privat partner. Fra han var blot 24 år opbyggede Yves Saint Laurent sit succesrige modehus og revolutionerede kvinders udseende op gennem 60’erne og 70’erne.