© Meyers

8 måltider, du ikke må gå glip af på Roskilde Festival

Økologisk gourmet, en fristende vegetarburger eller den obligatoriske flæskestegssandwich? Vi har samlet vores kulinariske favoritter, så du kan spise dig gennem alt det bedste, Roskilde Festival har at byde på.

For de fleste festivalgængere er det formentligt musikken, som først og fremmest er i højsædet, dernæst de våde varer og maden – i hvert fald hvis du ikke (længere) er til klassikeren med dåsemakrel og smuldret rugbrød fra et varmt, fugtigt telt. Og når sulten skal stilles mellem koncerterne, findes der heldigvis et væld af lækre muligheder. Vi har herunder udvalgt vores favoritter – og husk, at du på Roskilde Festivals egen app også kan finde en liste over alle årets madboder og et kort, der hjælper dig i retning af det ønskede måltid.

Flæskestegssandwich

If it ain't broke, don't fix it. Meyers flæskestegssandwich er ligesom en kold fadøl fast inventar på Roskilde Festival. Den velsmurte bolle med et generøst indhold af gris og sprøde æbler er perfekt til at stille sulten – og kombinationen af salt, fedt og knasende flæskesvær ligger især godt i maven dagen derpå. På Instagram-profillen @lillie.meyer kan du desuden blive klogere på resten af Meyers sortiment, hvis du for eksempel pludselig skulle få lyst til en af deres hindbærsnitter til at skylle flæskestegssandwichen ned med.

Klassisk burger

Tatar, fried chicken eller en standard bøf? Racy Copenhagen byder på de lækreste burgere, og især deres fried chicken-burger går som varmt brød – eller i dette tilfælde varme burgerboller. Du finder naturligvis også den klassiske Dixi Burger-bod på Roskilde Festival, hvor du i år også kan nyde et vegetarisk alternativ med den nye grønne Vexi Burger.

Økologisk luksus

I år er Roskilde Festival klar med et helt nyt koncept, Food is now: en restaurant tæt på Orange Scene, hvor du får serveret vegetarisk og 100 procent økologisk mad på porcelænstallerkner fremfor den normale to go-løsning. Food is now er udviklet sammen med restauranten Amass og Birkemosegaard køkken. Maden fremstilles af lokalt dyrkede råvarer, og ud over lækker mad finder du også en dertilhørende vinbar.

Vil du prøve Food is now, kan der bookes bord her. Hele oplevelsen koster 295 kroner og kan bookes fra onsdag 29. juni og frem til lørdag 2. juli.

Vegetarburger

Leder du efter grønne og kødfri alternativer, er udvalget heldigvis stort i år. Generelt har man hos Roskilde Festival haft et ønske om at øge antallet af økologiske boder, ligesom der også er kommet en del vegetariske til som for eksempel Mikuna. Hos Mikuna finder du lækre veganske burgere, der får mundvandet til at løbe – helt uden hjælp af kød.

Økologisk durum

Er shawarma noget, der sætter gang i appetitten, skal du lægge vejen forbi økologiske Gaza Grill. Her kan du få alt fra durum til lækre bowls med humus, falafel, lidt grønt og fladbrød.

Pizza

Sprøde bunde toppet med økologiske råvarer er essensen af Oles Gård, hvor du finder Roskilde Festivals bedste pizzaer. Her er både grønt og kød udvalgt med tanke på miljøet og dyrevelfærd.

Lidt af det hele

Kan du ikke beslutte dig for ét køkken, er madsafarien Green gourmet and food drinks tour, som er arrangeret af foreningen Rub & Stub, måske noget for dig. Her kan du booke dig ind på en to-timers tur rundt mellem Roskilde Festivals økologiske og grønne madboder og barer. Helt præcist skal der besøges syv forskellige steder, og det er en god idé at møde op med god appetit, da der bliver god mulighed for at stille sulten – og tørsten.

Green gourmet and food drinks tour kan bookes til torsdag, fredag og lørdag under festivalen i tidsrummet 10.30 til 12.30 , og der er et begrænset antal billetter, som koster 320 kroner per styk. Book din billet her.

Famøs bolognese

Den efterhånden legendariske bolognese er nu i over 40 år blevet langet over disken på Roskilde Festival af de mange frivillige, som holder Spaghettiboden kørende. Den varme bolo er perfekt til at stille sulten, når appetitten kalder på noget simpelt, men godt.