Beyoncé Ivy Park Rodeo
© Adidas

Ajour: Beyoncé rider mod soldnedgangen med ny kollektion

I uge 33 lancerer Beyoncé tøj til både voksne og børn, og endelig får den stjernespækkede dokumentar om modefotografen Helmut Newton premiere.

Kollektion: Ny Ivy park-kollektion fra Beyoncé
I sin fjerde Ivy Park-kollektion i samarbejde med Adidas hylder Beyoncé sorte cowgirls og cowboys, deres stil og indflydelse på Amerikansk Western-kultur – noget, der ofte er blevet – og bliver – glemt i populærkulturen. Det betyder en moderne Americana-kollektion møder klassisk western-tøj blandt andet i form af denim-bodysuits, tracksuits i klar blå, syrenfarvede cropped jakker og denimjakker. For første gang består kollektionen også af tøj til børn. Kollektionen bliver lanceret 19. august.

Se mere her.

Ivy Park Rodeo
© Adidas

Udstilling: Skøn hæklekunst
Se Lulu Kaalunds farverige, håndlavede hæklekunst live, når hendes soloudstilling With me! You shall live with me åbner 20. august på Gallery Eighteen i Kødbyen i København, hvor Kaalunds farverige værker hænger på væggen, ligger på gulvet og smyger sig rundt om kroppe. Se udstillingen frem til 18. september.

Se mere her.

Lulu Kaalund udstilling
© Eighteen Gallery

Litteratur: Feministisk hovedværk genudgives
Har du endnu ikke læst Simone de Beauvoirs feministiske hovedværk Det andet køn fra 1949, kan du glæde dig over, at bind 1 og 2 genudgives på dansk 16. august med forord af filosof Tone Grosen Dandanell. I Det andet køn beskriver Simone de Beauvoir flere århundreders syn på kvinder i biologien, psykoanalysen, litteraturen, religionen og filosofien for at påvise, hvordan meget af det, man i 1949 anså for kendsgerninger, blot var myter. “Man fødes ikke som kvinde, man bliver det”, skriver hun – og skildrer den kulturelle arv, der stadig skaber ulighed i dag.

Det andet køn af Simone de Beauvoir hos Gyldendal 350 kr.

Det andet køn af Simone de Beauvoir
© Gyldendal

Film: Dokumentar om ikonisk modefotograf
Dyk ned i modefotografen Helmut Newtons værker og arbejdsmetoder i dokumentaren The Bad and the Beautiful, der 19. august endelig får dansk biografpremiere. Helmut Newtons provokerende sort-hvide fotokunst gjorde ham til en af sin tids største fotografer, og han var med sine billeder blandt andet med til at gøre Yves Saint Laurents Le Smoking ikonisk. Filmen indeholder interviews med kvinder som Charlotte Rampling, Grace Jones, Isabella Rossellini og Anna Wintour.

Helmut Newton The Bad and the Beautiful
© Another World Entertainment