HBO-serien 'Insecure' er tilbage med en ny sæson.
© HBO

Ajour: En solo-kogebog og interiør, der vil gøre din borddækning endnu smukkere

I denne uge kan du blandt andet tage til filmfestival i Aarhus og læse historien bag en af 90'ernes største danske rapstjerner. Læs med her, hvor vi har samlet ugens vigtigste kulturnyheder.

Bøger: Fortællingen om Isam B

Sangeren Isam B – som vi blandt andet kender fra rapgruppen Outlandish – fortæller nu for første gang sin samlede familiefortælling i Fædreland: En bog, der tager udgangspunkt i fortællingen om hans far, som måtte rejse gennem Europas fabrikker som papirløs arbejder, indtil han en dag i 1967 ankom til Hovedbanegården i København. Siden kom Isam B til verden, som blot var en genert og indadvendt dreng, indtil han var med til at starte en af 00'ernes mest populære danske musikgrupper. Fortællingen sætter fokus på forholdet mellem fædre og sønner og om at finde sin plads i dobbeltheden.

'Fædreland' kan købes hos forlaget Gyldendal fra 29. oktober. Pris: 270 kroner hos Gyldendal.dk.

Isam B udgiver nu bogen Fædreland.
© Louise Tandrup Kock

Serie: Issa og Molly er tilbage på skærmen

Sad du også klistret til skærmen under de første fire sæsoner af den amerikanske skuespiller og manuskriptforfatter Issa Raes HBO-serie Insecure? Så vil du blive glad for nyheden om, at du i denne uge kan få et gensyn med de to bedste veninder Issa og Molly.

I den nye sæson forsøger de to kvinder at navigere gennem kærlighed og venskaber. Mens Issa bare flyder med tilværelsen, er Molly fokuseret på sin karriere. Får Issa hanket op i sig selv i den nye sæson? Og kan de to veninder fortsætte med at støtte hinanden betingelsesløst?

Har du ikke allerede set de første fire sæsoner af den skarpe og vittige serie, så er den helt klart en anbefaling værd.

Femte sæson af 'Insecure' har premiere på HBO Nordic mandag 25. oktober på Hbonordic.com.

Netflix-serien 'Young Royals'.
© Netflix

Film: Seriefestival i Aarhus

Igen i år afholdes seriefestivalen Aarhus Series: En fem dage lang festival for alle, der er vilde med serier. Temaet i år er 'The Woke-Up Call: How Generation Z is affecting future stories and engagement', og der stilles i løbet af dagene skarpt på begrebet 'woke' inden for serieverdenen.

Festivalen skydes i gang med den svenske Netflix-serie Young Royals, der skildrer, hvordan det er at være royal og fra Generation Z. De efterfølgende fem dage kan du se eller gense gamle klassikere samt opleve premierer og sneak peeks på nye serier. Det hele foregår hos forskellige kulturinstitutioner rundt omkring i Aarhus.

Aarhus Series kan opleves fra 27.-31. oktober. Det er gratis at deltage i festivalen. Læs mere på Aarhusseries.com.

En kogebog til det lille køkken.
© Forlaget Grønningen 1

Bøger: En kogebog til det lille selskab

Hvordan køber du overvejet og lækkert ind? Hvordan anvender du dine råvarer på en ny måde? Hvordan kan du mindske madspil? Og hvordan gør du det hele, når du kun skal lave mad til én? Det kan du læse om i Ditte Ingemanns nye kogebog Solo - måltider til det lille køkken: En kogebog, der sætter fokus på, hvordan du kan gøre det nemt, sjovt og indbydende at lave mad til dig selv – for selvom du kun skal lave mad til én, kan maden sagtens stadig være velsmagende og æstetisk appellerende.

'Solo - måltider til det lille køkken' kan købes fra 28. oktober. Pris: 250 kroner hos Bog-ide.dk.

Kunst: Soloudstilling med Rose Eken

Gå på opdagelse blandt smukke værker, når Rose Eken udstiller på sin femte soloudstilling And the Forests Dream Eternally på V1 Gallerys søstergalleri Eighteen.

Rose Eken er kendt for sit legende univers, men denne gang tager udstillingen en helt ny retning: Der er nemlig faldet et mørke over Rose Ekens værker, og i den nye udstilling har hun forvandlet det lyse Eighteen til en okkult skov af keramiske værker.

Udstillingen 'And the Forests Dream Eternally' kan opleves fra 29. oktober hos Eighteen. Læs mere om udstillingen på Eighteen.gallery.

Design: Nyt samarbejde vil gøre din borddækning endnu smukkere

Smykkedesigneren Aurélie Bidermann og den franske bordækningsservice og -butik Waww La Table er gået sammen om en ny borddæknings-kollektion med udgangspunkt i elegance, fantasi og Aurélie Bidermanns egen unikke smag, som har til formål at fortrylle dine middagsgæster.

Aurélie Bidermann har tidligere samarbejdet med Waww La Table, hvor hun viste, hvordan hun dekorerer et bord med sine egne smukke genstande derhjemme. I den nye kollektion finder du duge, dækkeservietter og servietter i hør, og inspirationen bag har været Aurélie Bidermanns kærlighed til kunsthåndværk og at rejse.

Kollektionen kan købes nu på Waww.fr.