Anna Emma Haudal er klar med sin første spillefilm 'Venuseffekten'.
© Motor Productions

Ajour: Fortællinger om provinsen og kvinder i europæisk kunst

En ny uge står foran os, og du kan blandt andet bruge den på at shoppe nyheder fra danske og udenlandske brands eller få et indblik i livet som ung i provinsen. Vi har samlet ugens vigtigste mode- og kulturnyheder til dig her.

Mode: Nyt designsamarbejde fra highstreet-favorit

Samarbejdet mellem japanske Uniqlo og Jil Sander begyndte allerede tilbage i 2009 under navnet +J, og missionen var at forenkle livet med simpelt kvalitetstøj. Nu er +J klar med en ny kollektion, som er en videreudvikling af +J's signaturlook. I kollektionen kombineres sofistikeret skrædderarbejde med materialer af høj kvalitet som læder, silke og kashmir, og tilsammen skaber det en moderne fortolkning af vinterens garderobeklassikere.

+J-kollektionen kan købes fra 18. november i Uniqlos butikker eller online på Uniqlo.com.

Ny +J kollektion
© Uniqlo x Jil Sander

Kunst: Konference om køn og feminisme i europæisk kunst

Bliv klogere på kvindernes rolle i kunsthistorien, når Louisiana over to dage afholder konferencen Fast Forward! Women in European Art i samarbejde med Københavns Universitet og European Postwar and Contemporary Art Forum. Her vil du sammen med andre kunstinteresserede kunne lære om og diskutere køn og feminisme i europæisk kunst fra 1970'erne til i dag med særligt fokus på de nordiske lande. Der vil undervejs blive holdt oplæg af relevante forskere og kunstnere samt lagt op til debat og dialog.

'Fast Forward! Women in European Art' bliver afholdt 17.-18. november på Louisiana. Billetpris: 250-400 kroner. Find din billet på Louisiana.dk.

Den slags små ting af Claire Keegan
© Gutkind

Bøger: Nyt fra prisbelønnet forfatter

Den prisbelønnede irske forfatter Claire Keegan udgiver snart sin nye bog Den slags små ting: En fortælling om håb, mod og ømhed. Den slags små ting finder sted i 1980'ernes Irland og handler om kulhandleren Bill, som lige inden jul ser noget, der hvirvler op i hans fortid og sætter ham i et moralsk dilemma.

'Den slags små ting' kan købes fra 17. november. Pris: 100 kroner hos Bog-ide.dk.

Mode: Dansk designer er klar med sin første smykkekollektion

Danske By Malene Birger er snart klar med sin første smykkekollektion: En serie bestående af minimalistiske smykker, som står i kontrast til By Malene Birgers boheme-inspirerede udtryk. Kollektionen inkluderer en ring, en halskæde og et par øreringe, som alle kan fås i både sølv og 14 karat guldbelagt sølv.

Smykkekollektionen kan købes fra 18. november på Bymalenebirger.com. Priser fra 1.800 kroner.

Jul i Tivoli
© Tivoli

Oplevelser: Jul i Tivoli

Skyd julen godt i gang, når Tivoli åbner op for deres årlige juleudstilling, hvor de har forvandlet parken til et magisk juleeventyr for hele familien. Du kan blandt andet gå på opdagelse blandt smukke lysinstallationer, store juletræer og hyggelige juleboder eller nyde æbleskiver, varm kakao og andre julegodter.

Jul i Tivoli har åbent fra 19. november og frem til 2. januar. Læs mere på Tivoli.dk.

Film: Nyt fra 'Doggystyle'-instruktøren

Anna Emma Haudal, som står bag den populære DR-serie Doggystyle, er nu klar med sin første spillefilm Venuseffekten. Vi følger her 25-årige Liv, som bruger det meste af sin tid i provinsen på forældrenes æbleplantage. Men da Liv pludselig bliver forelsket i den eventyrlige Andrea, føler hun sig splittet: Skal hun blive på forældrenes trygge æbleplantage, eller skal hun vælge det spændende storbyliv med Andrea?

'Venuseffekten' kan ses i landets biografer fra 18. november. Bestil billetter på Kino.dk.