Gwyneth Paltrow er klar med en ny Netflix-serie
© Netflix

Ajour: Fra foredrag om kærlighed til italiensk takeaway

En ny uge er på vej, og for mange er den lig med efterårsferie. Men hvad skal du bruge ferien på? Vi har samlet ugens vigtigste kulturbegivenheder her.

Foredrag: Tankvækkende og inspirerende foredrag om kærlighedens natur

Hvad er kærlighed? Det forsøger den anerkendte videnskabsjournalist Lone Frank at svare på ud fra et videnskabeligt perspektiv, når hun besøger Bremen Teater. Undervejs vil hun blandt andet give dig svar på, hvorfor du i virkeligheden leder efter en helt anden partner, end du tror, hvorfor forelskelsens rus er kærlighedens forbandelse, og om der er gener for utroskab. Foredraget vil være tankevækkende, inspirerende og fyldt med humor og personlige historier.

Foredraget kan opleves på Bremen Teater 18. oktober. Billetpris: 259 kroner på Tikko.dk.

Håndplukket til dig

Gagarine
© Angel Films A/S

Film: Fransk drama-hit fra Cannes filmfestival

Indbyder efterårsvejret til indendørs hygge? Så tag en tur i biografen, når den franske film Gagarine har premiere rundt omkring i landets biografer. I filmen følger vi den 16-årige Youri, der hele sit liv har boet i Gagarine Cité: Et boligprojekt, som er placeret i udkanten af Paris. Herfra drømmer Youri om at blive astronaut som Yuri Gagarine. Men planer om nedlæggelse af Gagarine Cité truer, og Youri må nu kæmpe for at redde sit hjem.

Gagarine er blevet kaldt poetisk med et strejf af magisk realisme, og så har filmen været med i hovedkonkurrencen ved filmfestivalen i Cannes.

'Gagarine' kan ses fra 21. oktober i landets biografer. Billetpris: 95 kroner. Find din billet på Kino.dk.

'Jorden under min mors fødder'
© Tine Harden

Bog: En fortælling om en kvindes opvækst i et krighæret land

Hvordan er det at være kvinde og ung i et krigshærget land? Det giver Zeinab Mosawi et indblik i i sin nye bog Jorden under min mors fødder, som udkommer i denne uge.

I forsøget på at tilgive og finde fred har Zeinab taget kontakt til sin mor. Det er blevet til en fortælling om, hvordan det var at være ung i Irak og at flygte til Danmark, samt hvordan det efterfølgende var at leve og opdrage børn i et irakisk parallelsamfund i Danmark, hvor man skulle forholde sig til nye normer og traditioner.

Jorden under min mors fødder er en fortælling, som bygger på ærlige og dybe samtaler mellem Zeinab og hendes mor. Undervejs finder Zeinab ud af nogle overraskende ting om sin mor, som hun ikke vidste i forvejen – og måske det viser sig, at de to har mere tilfælles, end Zeinab gik og troede.

'Jorden under min mors fødder' udkommer 22. oktober. Pris: 270 kroner hos Saxo.com.

Serie: Ny Netflix-serie fra Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow og hendes Goop-team stod bag den omdiskuerede Netflix-serie The goop lab - with Gwyneth Paltrow: En serie, hvor hun og hendes Goop-team afprøvede og dykkede ned i forskellige spirituelle og kropsoptimerende behandlingsformer som eksempelvis psykedeliske stoffer og energihealing.

Nu er Gwyneth Paltrow tilbage på skærmen med en ny – og måske endnu mere skandaløs – Netflix-serie, Sex, Love & goop. Denne gang sætter Goop fokus på sex og kærlighed, og programmet tager udgangspunkt i en række modige par, som forsøger at forbedre deres forhold ved at opnå dybere intimitet. Undervejs får parrene hjælp og rådgivning fra fire forskellige sexeksperter, som har hver deres ekspertise.

'Sex, Love & goop' kan ses fra 21. oktober på Netflix.com.

Mad: Nyt italiensk go to-sted i København

Instagram profilen Easy Peacy Limone Squeezy har længe inspireret med deres italienske lækkerier, og nu er de endelig klar med deres første takeaway-restaurant, hvor du kan købe meatballs og ricottalasagne, som du blot skal varme op derhjemme. Derudover kan du drømme dig til Italien med buratta, ricottakugler, foccacia og meget, meget mere.

Easy Peacy er åbent torsdag til lørdag klokken 16 til 20 på Vester Farimagsgade 6, 1606 København V. Læs mere på deres Instagram-profil @easypeacylimonesqueezy.