© Netflix

Ajour: Fra hårrejsende true crime til genopstået dansk design

Årets sidste uge byder både på vilde fortællinger fra virkeligheden, et rum til ro og meget, meget andet. Læs med her, hvor vi guider dig gennem ugens vigtigste begivenheder og nyheder.

Bøger: Billeder fra et liv som Kronprinsesse

H.K.H. Kronprinsesse Mary er en af Danmarks mest fotograferede kvinder. For at markere hendes 50-års fødselsdag i 2022, giver danske og internationale fotografer et sjældent indblik i både hendes private liv og offentlige virke i bogen Mary H.K.H. Bogen indeholder både nye og ikke tidligere sete fotos, og undervejs kan du læse Kronprinsessens egne anekdoter om de forskellige øjeblikke, som har haft betydning.

'Mary H.K.H.' udkommer 31. januar. 400 kroner hos Politikensforlag.dk.

Design: Dæk et smukt nytårsbord med designklassiker

Fra 1948 havde den anerkendte danske guldsmed Arje Griegst et ønske om at skabe et bestiksæt. I 1980'erne færdiggjorde han prototypen, men der skulle gå hele 22 år, før bestikket i en kort periode i 00'erne blev sat i produktion af Georg Jensen.

Nu er bestikket ved navn Spira dog atter sat i produktion hos Georg Jensen, og det betyder, at du nu endelig kan dække bord med det lille stykke danske designhistorie. Bestikket er lavet af sterlingsølv og er præget af Arje Griegst kendetegnende organiske formsprog, som vil pynte til ethvert middagsselskab.

Priser fra 2.195 kroner hos Griegst.com.

Serier: Ny true crime-dokumentar til juledagene

Er du træt af julemænd og nisser, kommer Netflix dig til undsætning denne december. I slutningen af måneden har streamingtjenesten nemlig premiere på anden sæson af dokumentarserien Crime Scene med Crime Scene: The Times Square Killer, hvor den Oscar-nominerede filmmager Joe Berlinger dykker ned i den sande historie bag en af 1970'ernes mest berygtede seriemordere i New York.

Fortællingen tager sin begyndelse, da en gruppe brandmænd rykker ud til et snusket hotel ved Times Square i december 1979 – og det, de finder, chokerer selv de mest rutinerede betjente. Stykke for stykke udfolder sig et indblik i en tæt på lovløs undergrundskultur, hvor forbudte fantasier blev udført – også dem, der indebar mord.

'Crime Scene: The Times Square Killer' har premiere 29. december på Netflix.com.

Event: Nytårsyoga i Absalon

Overgangen til et nyt år er en oplagt anledning til at reflektere over ens liv og året, der gik – og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at dedikere et par timer til dit mentale helbred?

På årets allersidste dag inviterer Absalon i København indenfor til nytårsyoga. Underviser Johanne Nordentoft vil guide dig gennem to timers rolig yin-yoga, hvor alle kan være med – begyndere som øvede. Brug den tiltrængte pause på at lande i din krop og måske tune ind på dit nytårsforsæt.

Det koster 100 kroner at deltage i nytårsyogaen. Læs mere om eventet og coronarestriktioner her.