Ny sæson af 'Kærlighed på spektret'.
© Netflix

Ajour: Fra modeugen i Milano til Christianias 50-års jubilæum

Vi står over for en ny uge, og den byder blandt andet på flere smukke udstillinger og udgivelsen af en ny, prisbelønnet essaysamling. Læs med her, hvor vi guider dig gennem ugens vigtigste kultur- og modebegivenheder.

Bøger: Fortællinger om kvindeliv i det 21. århundrede

Noter til mig selv er en prisbelønnet samling af modige og rå essayfortællinger, hvor den irske forfatter Emilie Pine drager læseren med ind i de oplevelser, der har formet hendes liv. Den handler om liv og død, barnløshed, at passe sin syge, alkoholiserede far, kvindekroppen og dens tabuer, menstruation, abort, depression og udmattelse, voldtægt og om at sulte sig selv – alt sammen fortællinger, som er med til at tegne et portræt af et moderne kvindeliv.

Køb 'Noter til mig selv' hos Vinter Forlag fra 24. september. Pris: 250 kroner hos Vinterforlag.dk.

bossxrussellathletic
© BOSS X Russell Athletic

Mode: Køb tøj direkte fra modeugen i Milano

Boss og Russell Athletic indtager snart Milanos modeuge med deres fælles Pre-Spring 2022-kollektion. Kollektionen vil blive præsenteret i form af et modeshow, som bliver livestreamet på Instagram – og i stedet for at skulle vente helt til næste år med at få fingrene i den nye kollektion, får du mulighed for at købe kollektionen med det samme: Så snart modellerne træder ind foran kameraerne, bliver den baseball-inspirerede kollektion nemlig sat til salg på Boss' hjemmeside.

Livestreamen starter 23. september klokken 12 og kan ses på Instagramprofilerne @boss og @russellathletic. Kollektionen kan efterfølgende købes på Hugoboss.com.

La Ville Lumière chez Fil de Fer udstillingen
© Fil de Fer

Kultur: Paris i København

I forbindelse med 3 Days of Design har interiørbutikken Fil De Fer forvandlet deres showroom i København til en frankofil drøm med udstillingen La Ville Lumière chez Fil de Fer, som er inspireret af den franske hovedstad. Her kan du opleve et glimtende Eiffeltårn, fine antikviteter og række øvrige franske finurligheder – og ikke mindst drømme dig til smukke Paris.

*Udstillingen kan opleves i Fil De Fers showroom i København frem til 2. oktober og er åben efter aftale. Læs mere her.

Streaming: Ny sæson af hjertevarm dokumentar

At finde kærligheden kan være svært. Det er det også for de unge voksne med autisme, som i den nye anden sæson af dating-dokumentaren Kærlighed på spektret forsøger at navigere i den uforudsigelige datingverden med støtte og hjælp fra både eksperter og deres familier. Det er blevet til en hjertevarm fortælling, der med garanti vil få dig til at både grine og græde med de medvirkende.

'Kærlighed på spekret' sæson 2 kan ses fra 21. september på Netflix.com

Christiania 50 år. VAR-ER-BLIR
© Christianias Lokalhistoriske Arkiv

Kultur: Christianias 50-års julilæum

I 70'erne blev Christiania et væsentligt samlingspunkt for modkulturen og de bevægelser, som prægede det politiske liv. Nu fejres deres 50-års jubilæum med plakatudstillingen Christiania 50 år. VAR-ER-BLIR, som er et visuelt vidensbyrd over fristadens historie, ideologier og kreative udtryksformer.

På udstillingen finder du en lang række af plakater – både plakater med stor betydning, plakater fra Christianias mange begivenheder og plakater, som ikke refererer til nogen særlige begivenheder, men i stedet giver udtryk for kærlighed til Christiania og fristadens virke.

Besøg udstillingen på Kunsthal Charlottenborg fra 21. september og frem til 14. november. Pris: 45-90 kroner. Læs mere her.