Barbie lancerer dukker med forskellige kropstyper

Efter årtiers kritik om et misvisende kropsideal kommer Barbie nu endelig ind i kropskampen og lancerer en høj, petite og kurvet dukke

Vi ved alle sammen godt, at der findes mere end én variant af den ikoniske Barbie-dukke, som siden hun så dagens lys tilbage i 1959 har gennemgået lidt af en beautyrevolution.

Men Barbie skulle fylde 56 år, før hun blev moden nok til også at favne mere end ét kropsideal. I går offentliggjorde Mattel, firmaet bag Barbie-dukken, at de udvidede deres Fashionista-dukkelinje til også at inkludere tre nye kropstyper: Tall, Curvy og Petite.

Det nyeste skridt i Barbies revolution følger i slipstrømmen på lanceringen af mere nuancerede og forskelligartede hudtoner og hårtyper sidste år.

De tre nye typer Barbie-dukke. Fra venstre: Petite, Curvy og Tall

De nye Barbie-dukker med mere virkelighedstro kropsformer lander på butikshylderne i løbet af 2016. Samlet set vil den nye forårskollektion bestå af fire – de tre nye samt den originale – kropstyper, syv hudtoner, 22 øjenfarver og 24 frisurer.

Hver dukke koster, uanset kropstype, 10 dollars svarende til cirka 70 kroner. Dette er dog prisen i USA, og vi ved endnu ikke, hvornår den nye Barbie kan købes herhjemme. Hvis du er ekstra ivrig, kan du dog allerede lægge en pre-order på din favorit fra den nye dukkekollektion via Mattels online shop.

I et interview med Times.com udtaler Evelyn Mazzocco, ansvarlig for Barbie-brandet hos Mattel, at hun håber, at den nye kollektion af Barbie-dukker bedre vil reflektere den unge målgruppes verdensbillede. I samme omgang forsvarer Mazzocco, hvorfor Barbie først nu kommer ind i kropskampen:

"Ja, nogle vil nok sige, at vi er sent ude," fortælle Mazzocco og fortsætter: "men forandringer i en stor virksomhed tager tid."

På Stylista.dk er vi bare glade for endnu et bevis på, at vi ikke længere kan tale om ét skønhedsideal, og at vi i stedet skal fortsætte med at hylde seje og stærke kvinder, der tør være præcis dem, de er.

Psst ... Læs for eksempel med her, hvor du kan møde en af mange kvinder, der er stolt af at være plus size.

Velkommen til 2016, Barbie.