© Beyonce.com

Beyoncé hylder sort kultur og historie med nyt album, ‘Black is King’

Få en forsmag på det visuelle album, der udkommer i morgen, lige her.

I går kunne Beyoncés følgere på Instagram læse et langt og følelsesladet opslag fra sangerinden, hvor hun præsenterede sit nye visuelle album Black is King.

I opslaget kan man læse, at sangerinden har brugt det seneste år på, hvad hun selv omtaler som sit ‘passions-projekt’, hvilket er resulteret i det nye album, der er skrevet, instrueret og produceret af Beyoncé selv, og som udkommer 31. juli hos Disney+.

Det nye album bygger på Beyoncés album "The Lion King: The Gift", som hun sidste år præsenterede som soundtrack til Disneys genudgivelse af The Lion King. Derfor er der på det nye album også gæsteoptrædener og emner, blandt andet identitetsdannelse, som går igen fra The Lion King-albummet.

"Det [albummet] var (..) tiltænkt som en hyldest til alsidigheden og skønheden i at være sort,” skriver Beyoncé på sin Instagram.

Med albummet ønsker sangerinden at sætte fokus på sort kultur og historie samt afrikansk tradition. “Jeg tror på, at når sorte fortæller vores egne historier, kan vi ændre kursen i verdenen og fortælle vores SANDE historie om generationer karakteriseret ved stor åndelig rigdom, som ikke bliver fortalt i historiebøgerne,” uddyber hun.

Beyoncé skriver også, at i kølvandet på 2020’s begivenheder er albummets budskab om end endnu mere relevant. Og sangerinden understreger, hvor stor betydning det har haft for hende at lave en film, som vækker stolthed og giver sandfærdig viden om sort kultur og tradition. Beyoncé skriver slutteligt, at hun håber, at filmen vil inspirere seerne til selv at fremme et eftermæle, der ikke bygger på fordømmelse.

Mens vi venter på at se det fulde album, hvor både Beyoncé, hendes mand Jay-Z og deres ene datter Blue Ivy medvirker, kan du nedenfor læse Beyoncés Instagram-opslag og se traileren på hendes hjemmeside.