Bryllupstraditioner, der er ved at uddø
© Gossip Girl

Bryllupstraditioner, der er ved at uddø

Morgengaver, kysseritualer, brudevals og udskæring af bryllupskage. Listen af bryllupstraditioner er lang – men flere er ved at forsvinde.

Der er tradition for, at forår og sommer er højsæson for bryllupper – men det er også en af de eneste faste traditioner, som holder ved.

Det er nemlig blevet mere og mere accepteret at holde bryllup uden at tage hensyn til traditioner, og ifølge en ny undersøgelse fra Bateaux London er flere af de gamle og ofte konservative traditioner ved at sive ud i sandet.

Vi har samlet en liste over de traditioner, som i stigende grad bliver valgt fra.

Brudekjolen

Den første hvide brudekjole så dagens lys i 1600-tallet. Langt de fleste brudekjoler er stadig hvide, men symboliserer ikke den samme uskyld som før i tiden.

Derudover findes en lang række konservative brudekjoletraditioner, som mange af nutidens brude ikke er opmærksomme på. Eksempelvis må man aldrig sy sin egen brudekjole, da hvert sting vil symbolisere en tåre i ægteskabet. Hertil kommer, at brudekjolens sidste sting skal laves på selve bryllupsdagen.

Ejerskab over bruden

Ved et bryllup skal brudens far give sin datter væk. Før i tiden betød det, at faren – helt bogstaveligt – overgav ejerskabet af bruden til brudgommen. I dag anses det for at være en både gammeldags og sexistisk tankegang.

Alligevel foretrækker 50 procent stadig, at bruden skal ledsages op ad kirkegulvet – fortrinsvist af faren, og til nøds af et andet familiemedlem eller en nær ven.

Brudepiger

Når det kommer til valg af brudepiger, er venskabet mellem brudepige og brud centralt. Sådan har det altid været, men i dag er det blevet mere accepteret, at bruden vælger både drenge og piger som sine allierede.

Et af de største spørgsmål ved nutidens bryllupper er, hvem der skal skifte navn, og om der overhovedet skal ske en navneændring. Traditioner, der daterer helt tilbage til 1800-tallet, dikterer, at kvinden tager mandens navn, men i dag mener mange, at det er imod de feministiske værdier. Omkring 30 procent er ligeglade med, hvem der ændrer navn, og mange vælger at kombinere de to efternavne.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF