© Victor Jones

Caroline de Maigret fortæller om sin pariser-uniform

Tidløse items er det vigtigste, når pariseren opbygger sin garderobe. Stilikonets giver sine bedste modetips, her

Caroline de Maigret har ikke mange tøjkriser. Forfatteren, modellen og musikproduceren har i mange år haft den samme stil: En blazer, en lækker strik, jeans, læderstøvler. Det er hendes brand, hendes varemærke, som hun blandt andet fortæller om i den hypede bog, How to be Parisian, der i weekenden udkom på dansk.

I den anledning kom Caroline de Maigret selv til København fredag under modeugen. Den Sorte Diamant var proppet med et frankofilt, pariserhungrende publikum, mens hun fortalte om den franske stil. Især bæredygtighed ligger hende meget på sinde, selvom det ikke er let at gennemføre overalt i branchen, fortalte hun.

“Modebranchen er en kæmpe industri, så det er svært, men mange mærker bliver bedre til bæredygtighed. Du ved næsten, hvilken ko læderet til dine bukser kommer fra," sagde Caroline de Maigret.

Hun har selv arbejdet som model siden teenage-tiden og er officielt muse for Chanel. Hun har været en del af modebranchen i mange år – men hvad gør pariseren helt konkret for bæredygtigheden?

“Jeg går op i slow fashion. Tidløse items, der viser din personlighed i stedet for, at moden bliver dig. Du tilføjer lidt tøj en gang imellem, men du får næsten en uniform, der viser, hvem du er. Og så går jeg ikke i pels."

Rådet er altså at investere i tøj, der kan holde i mange år. Lad impulskøbene være, og opbyg i stedet en langtidsholdbar garderobe. Kloge ord fra en klog kvinde.

Læs flere pariser-guldkorn i How to be a Parisian, du kan købe HER.